
Καταργείται από το Σεπτέμβριο η ανώτατη τιμή σε εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά
Σε σταδιακή κατάργηση των ανώτατων τιμών πώλησης στα εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο υφυπουργός Γ.Παπαθανασίου επικαλέστηκε τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
30
Σε σταδιακή κατάργηση των ανώτατων τιμών πώλησης στα εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο προχωρά το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο υφυπουργός Γ.Παπαθανασίου επικαλέστηκε τη σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Παπαθανασίου εξήγησε ότι η νομοθεσία θα πρέπει να προσαρμοστεί στην απόφαση του ΣτΕ, χωρίς να θίγονται τα συμφέροντα των καταναλωτών.
Υπενθυμίζεται ότι το Ανώτατο Δικαστήριο με απόφασή του ακύρωσε ως παράνομες τις αγορανομικές διατάξεις που υποχρέωναν τις βιομηχανίες παραγωγής εμφιαλωμένων νερών και αναψυκτικών να αναγράφουν την τιμή πώλησής τους.
Το ΣτΕ έκρινε επίσης παράνομη τη διατίμηση σε καφέ και ποτά, δεδομένου ότι δεν είχε προηγηθεί η έκδοση υπουργικής απόφασης με τις προϋποθέσεις, τα κριτήρια και τους όρους.
Αναφερόμενος στη ρύθμιση για το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων ο κ. Παπαθανασίου τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωράει κανονικά.
Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο υφυπουργός την επόμενη εβδομάδα αναμένονται τα αποτελέσματα των αγορανομικών ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλη τη χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Ταμείο Ανάκαμψης: Τα χρονικά περιθώρια και ο κίνδυνος «ασφυξίας» – Η αθέατη πλευρά της απορρόφησης των κονδυλίων
- Zillennials: Γιατί η AI ευνοεί μια συγκεκριμένη γενιά – Το πλεονέκτημα της τεχνολογικής «διγλωσσίας»
- Ένα κινητό για κάθε ανάγκη: Από παραλία μέχρι remote work
- H Σοφία Λόρεν είχε πάντοτε αυτοπεποίθηση
- Χαϊδάρι: Άγριος ξυλοδαρμός μέσα σε ιατρείο – Τον ξυλοκόπησε επειδή του έκανε παρατήρηση να μιλά πιο σιγά στο κινητό
- Θανάσης Αντετοκούνμπο: Παντρεύτηκε τη σύντροφό του και μητέρα των διδύμων – Κουμπάρος ο αδερφός του Γιάννης




