Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ επανιδρύεται η Ελληνική Αγροφυλακή

Με αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ επανιδρύεται η Ελληνική Αγροφυλακή

Ένοπλο και ένστολο σώμα με στόχο την προστασία της ελληνικής υπαίθρου θα είναι η Ελληνική Αγροφυλακή, σύμφωνα με το σχέδιο επανίδρυσής της, το οποίο έθεσε σε διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς και τα πολιτικά κόμματα ο Γιώργος Βουλγαράκης.

71

Ένοπλο και ένστολο σώμα με αρμοδιότητα σε όλη την ελληνική επικράτεια θα είναι η Ελληνική Αγροφυλακή, σύμφωνα με το σχέδιο επανίδρυσής της, το οποίο έθεσε σε διάλογο με όλους τους αρμόδιους φορείς και τα πολιτικά κόμματα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης.

Όπως είπε την Πέμπτη ο κ. Βουλγαράκης, στόχοι της Ελληνικής Αγροφυλακής θα είναι η προστασία της ελληνικής υπαίθρου και η διασφάλιση της ποιότητας της αγροτικής παραγωγής, αλλά και η αντιμετώπιση τυχόν απειλών κατά του περιβάλλοντος.

H προστασία του περιβάλλοντος είναι ο βασικός λόγος επανασύστασης της Αγροφυλακής, δήλωσε εξάλλου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ.Ρουσόπουλος.

Επίσης, η εδραίωση αισθήματος ασφαλείας στον αγρότη και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσα από την αποτελεσματική προστασία του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με το σχέδιο που παρουσίασε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, η Ελληνική Αγροφυλακή θα έχει δικό της αρχηγείο, που θα υπάγεται στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, αλλά και Αγρονομική Ακαδημία, η οποία θα είναι αρμόδια για την εκπαίδευση, μετεκπαίδευση και επιμόρφωση του προσωπικού της.

Επίσης, καθιερώνονται ποινικές και δικονομικές διατάξεις που ρυθμίζουν τα θέματα αρμοδιότητας της Αγροφυλακής.

Ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2005 θα ολοκληρωθεί ο διάλογος με συναρμόδια υπουργεία, πολιτικά κόμματα, κυνηγετικούς συλλόγους, συλλόγους δασολόγων, κτηνιάτρων, γεωλόγων, οικολογικών οργανώσεων, δικηγορικών συλλόγων, νομαρχιών κ.λπ.

Στόχος είναι να γίνουν από όλους παρατηρήσεις, ώστε να είναι όσο το δυνατόν καλύτερη η τελική πρόταση, η οποία θα υιοθετηθεί και θα υλοποιηθεί.

Αντιδρά το ΠΑΣΟΚ

«Η κυβέρνηση, αντί να προχωρήσει σε προσλήψεις 9.000 ατόμων για να στελεχώσει τα νοσοκομεία, προωθεί την πρόσληψη 9.000 αγροφυλάκων» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας τις προτάσεις του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την ίδρυση της Ελληνικής Αγροφυλακής.

Όπως τόνισε ο κ. Αθανασάκης, σύμφωνα με τις επισημάνσεις του υπουργού Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη χρειάζονται 9.000 άτομα για να καλύψουν θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, αλλά η κυβέρνηση δεν προχωρεί σε καμία πρόσληψη.

«Η κυβέρνηση επιλέγει την πρόσληψη κομματικών εγκάθετων, καθώς η επανίδρυση της Αγροφυλακής εξυπηρετεί μόνο κομματικούς σκοπούς, στο πλαίσιο της επανίδρυσης του κομματικού κράτους της Δεξιάς» προσέθεσε.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει ένα αναχρονιστικό θεσμό που σηματοδοτεί επιστροφή στο παρελθόν και προέβλεψε ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τη Δημοτική Αστυνομία, καθώς, όπως είπε, στο νέο σώμα φαίνεται ότι θα δοθούν δικές του αρμοδιότητες.

Ο κ. Αθανασάκης χρησιμοποίησε τη λέξη «ευτράπελο» αναφερόμενος στην ενέργεια του υπουργείου Δημόσιας Τάξης να στείλει την πρόταση διαλόγου ταυτόχρονα σε όλα τα συναρμόδια υπουργεία, τα πολιτικά κόμματα και τους συναρμόδιους φορείς.

«Να μας στείλουν την πρόταση όταν ολοκληρωθεί ο διάλογος μεταξύ των υπουργείων» τόνισε, συμπληρώνοντας: «Τότε, και εφόσον καταφέρουν να συνεννοηθούν μεταξύ τους, θα τοποθετηθούμε αναλυτικά».

Η γενική θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου, είναι κατά της επανίδρυσης της «ενδόξου» όπως ειρωνικά την αποκάλεσε, Αγροφυλακής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024