Παράταση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών
Την παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς κατά 15 ημέρες, μετά τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των τραπεζοϋπαλλήλων, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών.
38
Την παράταση καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς κατά 15 ημέρες, μετά τη λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων των τραπεζοϋπαλλήλων, ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών από τους διοικητές του ΙΚΑ Ι.Βαρθολομαίο, ΟΑΕΕ Κ.Κόντο και τον πρόεδρο του ΤΑΕ Ι.Μάρακα, εξαιτίας των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η συνεχιζόμενη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων.
Παράλληλα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά από τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Χρήστο Γκόρτσο να ληφθούν μέτρα προκειμένου:
– Η μη κάλυψη των επιταγών, για όσο διάστημα διαρκέσει η απεργία, να μη συνεπάγεται ανακοίνωση στον «Τειρεσία», αφού η υπαιτιότητα ανήκει στις τράπεζες και όχι στον εκδότη.
– Τα δάνεια που λήγουν στο χρονικό διάστημα της απεργίας και δεν πληρώνονται να μην επιβαρύνονται με τόκους υπερημερίας.
– Να υπάρξει μέριμνα για την έντοκη απόδοση προς τις επιχειρήσεις των οφειλομένων ποσών από τις τράπεζες μέσω των συναλλαγών με πιστωτικές κάρτες (δόσεις).
– Η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, μετά τη λήξη της απεργίας, να δώσει σαφείς εντολές στις τράπεζες για την άμεση διεκπεραίωση των εκκρεμουσών υποθέσεων.
Έκκληση προς την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών απευθύνει και ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων Ελλάδας, καθώς, όπως αναφέρει, η παρατεταμένη απεργία των τραπεζοϋπαλλήλων έχει προκαλέσει τεράστιες συναλλαγματικές επιβαρύνσεις από το μπλοκάρισμα των φορτωτικών εγγράφων, των εντολών πληρωμών καθώς και των προμηθειών εξωτερικού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Eυάγγελος Βενιζέλος: Μεγάλη απώλεια ο θάνατος του Αντώνη Μανιτάκη
- Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στη Λεβερκούζεν (pic)
- «Τα λουλούδια μαρτυρούν»
- Ευρώπη: Μισθός 6.000€ και μόνιμη δουλειά – Πολλοί θα θελήσουν, λίγοι θα τα καταφέρουν
- Υπόθεση Έπσταϊν: Η εισαγγελέας του Παρισιού καλεί πιθανά θύματα να καταθέσουν
- Πότε και σε ποιους απενεργοποιείται ο ΑΦΜ