88

Το 69,3% της αιγυπτιακής τράπεζας Egyptian Commercial Bank (ECB) απέκτησε η Τράπεζα Πειραιώς, ενισχύοντας τις διεθνείς του δραστηριότητες σε αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η αγορά της Αιγύπτου.

Με την ολοκλήρωση της δημόσιας προσφοράς, που είχε ξεκινήσει στις αρχές Ιουνίου, η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε τον έλεγχο της Egyptian Commercial Bank, καταβάλλοντας περίπου 19 εκατ. ευρώ ή EGP 20 ανά μετοχή.

Η ECB θα προχωρήσει σε αύξηση του κεφαλαίου της κατά 47 εκατ. ευρώ έως το τέλος Ιουλίου, όπως απαιτούν οι νέοι κανονισμοί της Κεντρικής Τράπεζας της Αιγύπτου.

Η Egyptian Commercial Bank ιδρύθηκε το 1978 με έδρα το Κάιρο και σήμερα διαθέτει 18 καταστήματα σε όλη την Αίγυπτο (Αλεξάνδρεια, Ελ Αλαμέιν, Χουργκάντα κ.α.). Μέχρι το τέλος του έτους, ο προγραμματισμός είναι το δίκτυο των καταστημάτων να ανέλθει στα 25.

Η ECB διαθέτει προσωπικό 560 ατόμων, το ενεργητικό της τον Δεκέμβριο του 2004 ανερχόταν σε 437 εκατ. ευρώ, οι καταθέσεις πελατών σε 400 εκατ. ευρώ και οι καθαρές της χορηγήσεις σε 196 εκατ. ευρώ.

Με την είσοδό της στην αγορά της Αιγύπτου η Τράπεζα Πειραιώς υλοποιεί τη στρατηγική επέκτασής της σε αγορές που παρουσιάζουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και επεκτείνει την δραστηριότητά της στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ