Επιβράδυνση του ρυθμού διεύρυνσης της ΕΕ «βλέπει» ο Φρατίνι
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πει στην Τουρκία ότι θα περάσουν «πολλά χρόνια» πριν μπορέσει να γίνει μέλος της, καθώς οι πολίτες της ΕΕ έχουν δείξει ότι ανησυχούν για τη διεύρυνση, φέρεται να δήλωσε τη Δευτέρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ένωσης.
31
Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να πει στην Τουρκία ότι θα περάσουν «πολλά χρόνια» πριν μπορέσει να γίνει μέλος της, καθώς οι πολίτες της ΕΕ έχουν δείξει ότι ανησυχούν για τη διεύρυνση, φέρεται να δήλωσε τη Δευτέρα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ένωσης.
Οι ψήφοι των Γάλλων και των Ολλανδών εναντίον του Συντάγματος της ΕΕ στα πρόσφατα δημοψηφίσματα έδειξαν ότι υπάρχουν αμφιβολίες όσον αφορά τους γρήγορους ρυθμούς επέκτασης της ΕΕ, η οποία από 15μελής έγινε 25μελής το 2004, δήλωσε ο Επίτροπος Δικαιοσύνης και Ασφάλειας Φράνκο Φρατίνι, και ο ρυθμός θα πρέπει τώρα να επιβραδυνθεί.
Η Βουλγαρία και η Ρουμανία, οι οποίες αναμένεται να ενταχθούν το 2007 ή το 2008 το αργότερο, θα τεθούν επίσης υπό αυξημένη επιτήρηση πριν τους επιτραπεί να γίνουν μέλη, είπε ο Φρατίνι.
«Είναι φανερό ότι χώρες όπως η Βουλγαρία και η Ρουμανία, και ακόμη περισσότερο η Τουρκία, θα εξεταστούν με ελαφρώς πιο ισχυρό μεγεθυντικό φακό» φέρεται να δήλωσε ο Φρατίνι στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggero.
Σε ερώτηση πόσο θα πρέπει να περιμένει η Τουρκία προκειμένου να γίνει μέλος, απάντησε: «Είναι μια χώρα που κινείται προς την Ευρώπη αλλά πρέπει να πούμε στους φίλους μας ότι θα χρειαστούν πολλά χρόνια έως ότου δώσουν μια χειροπιαστή απόδειξη ότι οι απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις έχουν τεθεί σε εφαρμογή».
«Είναι φανερό πως ανάμεσα στα ερωτήματα που υπήρχαν στο μυαλό των Γάλλων και των Ολλανδών πολιτών υπήρχε μια κριτική σκέψη για το πώς έγινε η διεύρυνση» επισήμανε ο Ευρωπαίος επίτροπος.
Η Τουρκία, η Ρουμανία και η Βουλγαρία θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουν αυξημένη επιτήρηση στα ανθρώπινα δικαιώματα, την κατάσταση στις φυλακές, τα ποινικά συστήματα και την ελευθερία της πληροφόρησης, προσέθεσε.
«Αυτά τα ζητήματα, ιδίως για την Τουρκία, θα είναι υποκείμενα εξετάσεων, οι οποίες από τώρα και στο εξής θα διενεργούνται ακόμη πιο προσεκτικά» κατέληξε ο Φρατίνι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Undeclared Work in Greece Remains Above EU Average
- Κέντρικ Ναν για Βεζένκοφ: «Παίρνει βοήθεια απ’ τους πορτοκαλί…» (pic)
- Μετρό: Οι 5 σταθμοί που θα κλείνουν από σήμερα νωρίτερα λόγω έργων – Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες
- ΗΠΑ: Βετεράνοι του αμερικανικού στρατού διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο στο Ιράν – Πάνω από 60 συλλήψεις
- Αντετοκούνμπο: «Φέτος ήταν από τις πιο δύσκολες της καριέρας μου, θα αναγεννηθώ»
- Ο άνδρας πίσω από τη νέα εμμονή της μόδας με τα παπούτσια Saint Laurent
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Μπαίνει στα εργοστάσια και δημιουργεί νέα δεδομένα
- Παναθηναϊκός – Μονακό: «Τελικός» στο ΟΑΚΑ για το play in με… φόντο τη Βαλένθια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442