
Στάσιμα τα κέρδη της ΔΕΗ στο πρώτο τρίμηνο
Οριακή αύξηση 0,3% στα 115,9 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο πρώτο τρίμηνο, καθώς αυξήθηκαν οι δαπάνες για καύσιμα και αγορά δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα. Μείωση λειτουργικής κερδοφορίας.
27
Οριακή αύξηση 0,3% στα 115,9 εκατ. ευρώ σημείωσαν τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της ΔΕΗ στο πρώτο τρίμηνο του έτους.
Πάντως, οι αναλυτές προέβλεπαν κατά μέσο όρο μείωση 5% των κερδών στα 110 εκατ. ευρώ.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) μειώθηκαν κατά 10,5% στα 335,7 εκατ. ευρώ, έναντι προβλέψεων για 356,8 εκατ. ευρώ, με τις πωλήσεις να ενισχύονται κατά 3,5% στα 1,079 δισ. ευρώ. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν κατά 11,5%.
Σύμφωνα με την εταιρεία, η μικρή αύξηση των εσόδων οφείλεται στην κατά 1% αύξηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, που αιτιολογείται και από τις ήπιες σχετικά καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στο α΄τρίμηνο και συγκρίνεται με την ιδιαίτερα υψηλή κατανάλωση στο πρώτο τρίμηνο του 2004.
Η μείωση των λειτουργικών κερδών αποδίδεται στην δαπάνη 19,5 εκατ. ευρώ για την αγορά δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα και στην κατά 16 εκατ. ευρώ αύξηση της δαπάνης για καύσιμα.
Στην ανακοίνωση της ΔΕΗ επισημαίνεται πως η για πρώτη φορά, το 2005, εμφάνιση της δαπάνης για αγορά δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, αποτελεί μια σημαντική συνιστώσα κόστους και αντικατοπτρίζει την απαιτούμενη συνεισφορά της εταιρείας στην εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Κιότο για ένα ασφαλέστερο περιβάλλον.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τσουκαλάς: Το πραγματικό δίλημμα είναι με το ΠΑΣΟΚ των πολλών και αγνοημένων ή με τη ΝΔ των ευνοημένων μιας ελίτ
- Συναγερμός για φωτιά στη Ρόδο – Στη μάχη και 4 εναέρια μέσα
- Η Εθνική Σενεγάλης… αναβιώνει το «The Terminal» παραμένοντας εγκλωβισμένη στο Σιάτλ
- Μύκονος: Γνωστή Ιταλίδα ηθοποιός – μοντέλο τρώει ωμό ψάρι και γίνεται viral
- Άγιος Παντελεήμονας: Χειροπέδες σε 34χρονο μετά από καταγγελία για άσεμνες πράξεις σε 3χρονο
- Greece Weighs Different Tax Plans For Thessaloniki Fair