Οριστική απόλυση για τον πρόεδρο Πρωτοδικών Ευάγγελο Καλούση
Ομόφωνα η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου αποφάσισε την οριστική απόλυση, λόγω ανεπάρκειας, του προέδρου Πρωτοδικών Ευ.Καλούση. Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι διέπραξε ορισμένα πειθαρχικά αδικήματα, αλλά υποστήριξε ότι δεν είναι τέτοια που να επισύρουν αυτήν την ποινή.
Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, ομόφωνα, απέλυσε οριστικά, λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, τον πρόεδρο Πρωτοδικών Ευάγγελο Καλούση, ενώ παράλληλα έκρινε ότι δεν είναι επαρκής για να εργαστεί στον δημόσιο τομέα.
Ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Ν.Γεωργίλης μειοψήφησε μόνο ως προς την διαδικασία που ακολουθήθηκε για την παραπομπή προς απόλυση του κ. Καλούση.
Ο κ. Καλούσης κατά την απολογία του παραδέχθηκε ότι έχει διαπράξει ορισμένα πειθαρχικά αδικήματα, τα οποία όμως -κατά την άποψή του- δεν μπορούσαν να επιφέρουν την απόλυσή του.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).