Αισιοδοξία Αλμούνια για μείωση της ανεργίας και ανάπτυξη της οικονομίας στην ΕΕ
Μείωση της ανεργίας στην ΕΕ σε «μέτριο» ποσοστό, μέχρι το τέλος του 2006, προέβλεψε ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια. Μίλησε επίσης για ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας μέχρι και 2,25% εντός του 2005.
71
Μείωση της ανεργίας στην ΕΕ σε μέτριο, όπως είπε, ποσοστό, μέχρι το τέλος του 2006 προέβλεψε την Παρασκευή ο αρμόδιος για τις οικονομικές και νομισματικές υποθέσεις επίτροπος, Χοακίν Αλμούνια. Μίλησε επίσης για ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, που, μέχρι το τέλος του έτους, θα μπορεί να φτάσει μέχρι και το 2,25%.
«Για όλο το φετινό χρόνο και όλο τον ερχόμενο, σε ολόκληρη την ΕΕ, θα δημιουργηθούν περίπου 3.000.000 νέες θέσεις εργασίας, αλλά αυτό δεν θα αναδειχθεί τόσο, επειδή στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα θα έχουν καταφθάσει στα όρια της ΕΕ πάρα πολλοί άνθρωποι, ζητώντας δουλειά» τόνισε.
Ο Ισπανός επίτροπος απέδωσε επίσης τη στασιμότητα στο ρυθμό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα, στην ανατίμηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, αλλά και στις υψηλές τιμές του πετρελαίου μέχρι το τέλος της φετινής άνοιξης.
«Μέχρι το τέλος του έτους όμως, θα μπορούσε να διαμορφωθεί ακόμα και ένα ποσοστό ανάπτυξης της ευρωπαϊκής οικονομίας σε ποσοστό 2,25%» επισήμανε, στηρίζοντας την αισιόδοξη εκτίμησή του στις κατάλληλες μακροοικονομικού χαρακτήρα πολιτικές, εφεξής, στις περιορισμένες πληθωριστικές πιέσεις, στις συγκρατημένες μισθολογικές αυξήσεις, αλλά και στις κατάλληλες -αναπτυξιακού ειδικά προσανατολισμού- πολιτικές.
Αναφέρθηκε δε στις καταλληλότερες, από επενδυτική άποψη, συνθήκες, με κύριο χαρακτηριστικό τους ότι θα επιτρέπουν περισσότερες δυνατότητες ελιγμών στον επιχειρηματικό κόσμο της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ρόδος: Τι υποστήριζε ο 49χρονος για τον θάνατο του ξενοδόχου – Είχε σκηνοθετήσει τη δολοφονία να δείχνει τροχαίο
- Τροχαία: Πότε θα σταλούν οι πρώτες κλήσεις από τις «έξυπνες» κάμερες σε κεντρικές λεωφόρους της Αττικής
- Κραν Μοντανά: Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τα πρώτα λεπτά της φονικής πυρκαγιάς
- Η Αμερική του Τραμπ: Νέα πολιτική της ICE επιτρέπει στους πράκτορες να μπαίνουν σε σπίτια χωρίς ένταλμα
- Ελλάδα – Ουγγαρία 12-15: «Καθίζηση» στο 2ο ημίχρονο και αποκλεισμός από τον τελικό για την Εθνική (vid)
- Ενοίκια: Ο χάρτης των τιμών και οι περιοχές [πίνακες]