
Ικανοποιημένος από τους ρυθμούς ανάπτυξης δήλωσε στο Ecofin ο Γ.Αλογοσκούφης
Για τις επιχειρούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, την ικανοποίηση για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τα προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών του κράτους ενημέρωσε το Ecofin ο Γ.Αλογοσκούφης.
71
Για τις επιχειρούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στο ασφαλιστικό, την ικανοποίηση για τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά και τα προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών του ελληνικού κράτους ενημέρωσε τους ομολόγους του στο Ecofin ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.
Σε ευρύτερο πλαίσιο, ο υπουργός ενημέρωσε τους Ευρωπαίους ομολόγους του για την πορεία προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών στην ελληνική οικονομία, ειδικότερα δε στον τραπεζικό και τον τομέα των τηλεπικοινωνιών.
Για τα ίδια ζητήματα ο κ. Αλογοσκούφης είχε ενημερώσει τη Δευτέρα τους Ευρωπαίους επιτρόπους Χοακίμ Αλμούνια και Τσάρλι ΜακΚρίβι.
Κατά την παρέμβασή του στο Ecofin, ο υπουργός αναφέρθηκε ειδικότερα στις διαβουλεύσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την ιδιαίτερη ικανοποίηση που υπάρχει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για τους συνεχιζόμενους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2005.
Σε συνομιλία του με Έλληνες δημοσιογράφους, ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε σε γενικές γραμμές ικανοποιημένος από το κλίμα που επικράτησε στο Λουξεμβούργο, σημειώνοντας ωστόσο την ύπαρξη προβλημάτων στον τρόπο λειτουργίας των φοροεισπρακτικών μηχανισμών του ελληνικού κράτους.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση σημείωσε εξάλλου την ανοδική πορεία των ελληνικών εξαγωγών, καθώς και την αποτελεσματικότητα των συμπράξεων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα.
Τέλος, σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των λεγόμενων δημοσιονομικών προοπτικών, ο κ. Αλογοσκούφης σημείωσε ότι δεν υπήρξε διεξοδική συζήτηση, ενώ, σε ό,τι αφορά στο ευρώ, θεώρησε ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησής του στους κόλπους της ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Politico: Πώς ο Τραμπ μπορεί να διαλύσει το ΝΑΤΟ εκ των έσω – Τα πέντε σενάρια
- Το… κλειδί για να πάει στη Μπαρτσελόνα ο Μπερνάντο Σίλβα
- Κατέρρευσε ο απεργός πείνας για τα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας
- Η Κάλας υποβαθμίζει τις φήμες για αντιπαλότητα με την φον ντερ Λάιεν – «Ιστορίες για γατοκαβγάδες», λέει
- Γαβριήλ Σακελλαρίδης στο in: Η ανακύκλωση της συζήτησης για το 2015 βολεύει τον Μητσοτάκη — η Αριστερά πρέπει να κοιτάξει μπροστά
- Είδος πολυτελείας το σουβλάκι – Φτάνει πλέον τα 5 ευρώ το τυλιχτό

