Νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο και πιθανή κατάργηση των ειδικών προνομίων στις ΔΕΚΟ
Νέο ενιαίο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα με στόχο να σταματήσει το φαινόμενο των εργαζομένων πολλών ταχυτήτων, προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην Eξπρές ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης. Διευκρινίζει πως οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρήσουν με συναίνεση και τομές.
88
Νέο ενιαίο μισθολόγιο για το σύνολο του δημόσιου τομέα, με στόχο να σταματήσει το φαινόμενο των «εργαζομένων πολλών ταχυτήτων», προαναγγέλλει με συνέντευξή του στην Eξπρές ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης.
Ο υπουργός δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να υπάρχουν στο Δημόσιο υπάλληλοι με τα ίδια προσόντα και τα ίδια καθήκοντα και να έχουν διαφορετική μισθολογική αντιμετώπιση και αποκαλύπτει ότι στο στόχαστρο των αλλαγών τίθενται και τα ειδικά προνόμια που απολαμβάνουν οι υπάλληλοι κάποιων ΔΕΚΟ.
Οι αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση θα ενταχθούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο σύγκλισης των όρων απασχόλησης και πρώτα απ’ όλα θα αφορούν τις εισηγμένες ΔΕΚΟ, ανήκουν σε ανταγωνιστικούς κλάδους ή δεν χρειάζεται πλέον να τελούν υπό πολιτική προστασία.
Ο υπουργός Οικονομίας τονίζει ότι οι μεταρρυθμίσεις θα προχωρούν με την κατά το δυνατόν συναίνεση, αλλά προειδοποιεί ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να «καταδικασθεί σε απραξία» εάν ο διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς δεν καταλήγει σε αποτέλεσμα.
Επισημαίνει εξάλλου τα επόμενα βήματα των κυβερνητικών πρωτοβουλιών, όπως είναι η νέα γενικά των αποκρατικοποιήσεων, η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου, η σύγκλιση των όρων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα και τον δημόσιο τομέα της οικονομίας, αλλά και η επίλυση, εντός των ημερών, του Ασφαλιστικού των τραπεζών, τουλάχιστον για Εμπορική και Αγροτική.
Ερωτώμενος εάν η συμφωνία στον ΟΤΕ θα αποτελέσει «πιλότο» για τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ, ο υπουργός επισημαίνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει «αυτόματη επέκταση», αλλά οι συμφωνίες θα επιτευχθούν ανάλογα με τις συνθήκες σε κάθε οργανισμό ξεχωριστά.
Αναφορικά με τις αλλαγές που προωθούνται από το 2006 στη φορολογία της ακίνητης περιουσίας, ο κ. Αλογοσκούφης αποκαλύπτει ότι μελετάται η δυνατότητα ευνοϊκότερου καθεστώτος για την πρώτη κατοικία, όσον αφορά την επιβολή του ΦΠΑ στις νεόδμητες οικοδομές από την 1η Ιανουαρίου 2006.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Η καλημέρα της Τρίτης
- Έρχεται παράταση στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων
- Συνταγές: Φακές σούπα
- Κρίσιμη η κατάσταση στη Χιλή από τις φονικές πυρκαγιές – Πολλοί νεκροί, δάση και ολόκληρες πόλεις έγιναν στάχτη
- Νέα 48ωρη απεργία από τους οδηγούς ταξί – Τα αιτήματά τους
- Ύπνος: Πόσο καλό μας κάνουν οι 8 ώρες κάθε βράδυ;

