43

Σε πλήρη χρεοκοπία οδηγείται το ΤΑΠ-ΟΤΕ, το ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων στον OΤΕ, στον OΣΕ και στα ΕΛΤΑ, μετά τη συμφωνία για την εθελουσία έξοδο των 6.000 υπαλλήλων του ΟΤΕ, καθώς το έλλειμμα εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 600 εκατ. ευρώ.

Κατά συνέπεια, το ήδη προβληματικό ταμείο αναμένεται να διαλυθεί και ταυτόχρονα οι έως τώρα ασφαλισμένοι σε αυτό θα ενταχθούν στο ΙΚΑ.

Τα «τεράστια οικονομικά προβλήματα» που θα δημιουργήσει στο ΤΑΠ-OΤΕ το θέμα της εθελουσίας εξόδου τονίζει διοίκηση του Ταμείου σε επιστολή της προς τον υπουργό Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλο, ζητώντας την εφάπαξ καταβολή του συνόλου των εισφορών και των συντάξεων.

Όπως αναφέρουν τα Νέα, οι υπηρεσίες του ΤΑΠ-OΤΕ προέβησαν στον υπολογισμό κατ εκτίμηση του κόστους το οποίο αναλογεί για κάθε εργαζόμενο και οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι το ετήσιο κόστος κινείται στα 47.800 ευρώ.

Σε περίπτωση που 5.000 υπάλληλοι αναζητήσουν πέντε χρόνια πλασματικής υπηρεσίας κατά μέσο όρο τότε προκύπτει ετήσιο κόστος 239.000.000 ευρώ και στην πενταετία συνολικό κόστος 1.195.000.000 ευρώ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ