Απελευθέρωση στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια αποφάσισε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας
Απελευθερώνονται τα ναύλα για πλοία που εκτελούν δρομολόγια από Ραφήνα, Πάτρα, Λαύριο, Κύμη και Ελευσίνα, ενώ ακριβαίνουν κατά 6,8% τα εισιτήρια οικονομικής και ενιαίας θέσης επιβατών και οχημάτων πλοίων που εκτελούν δρομολόγια στην άγονη γραμμή.
53
Απελευθερώνονται τα ναύλα για πλοία που εκτελούν δρομολόγια από Ραφήνα, Πάτρα, Λαύριο, Κύμη και Ελευσίνα, ενώ ακριβαίνουν κατά 6,8% τα εισιτήρια οικονομικής και ενιαίας θέσης επιβατών και οχημάτων πλοίων που εκτελούν δρομολόγια στην άγονη γραμμή.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ανακοίνωσε ότι απελευθερώνονται τα ναύλα όλων των θέσεων και για κάθε κατηγορία οχημάτων στα πλοία που δεν εκτελούν δρομολόγια δημόσιας υπηρεσίας και έχουν αφετήριους τους λιμένες:
α. Λαυρίου προς όλες τις κατευθύνσεις και επιστροφή, εκτός ΚΕΑΣ (Τζιάς)
β. Κύμης προς όλες τις κατευθύνσεις και επιστροφή εκτός Σκύρου
γ. Ραφήνας προς τους λιμένες Ανδρου, Τήνου, Μυκόνου και επιστροφή, εφόσον δραστηριοποιούνται πλοία τουλάχιστον τριών ανεξάρτητων εταιριών
δ. Ελευσίνας προς όλες τις κατευθύνσεις για τη μεταφορά οχημάτων και επιστροφή
ε. Πάτρας προς Κέρκυρα και επιστροφή
Παράλληλα, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ενέκρινε τη γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), το οποίο πρότεινε αύξηση κατά 6,8% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που αφορούν την οικονομική και ενιαία θέση επιβατών και οχημάτων.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το συγκεκριμένο ύψος της αύξησης στα ναύλα προτάθηκε από το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, λαμβάνοντας υπόψη την επίδραση της μεταβολής των τιμών των καυσίμων, κατά το ποσοστό που συμμετέχει στο κόστος εκμετάλλευσης των πλοίων.
Οι όροι που θέτει το ΥΕΝ για να έχουν δικαίωμα στην αύξηση των ναύλων οι ακτοπλοϊκές εταιρίες είναι -όπως έχει ανακοινώσει ο Μανώλης Κεφαλογιάννης- τα πλοία να εκτελούν τα δρομολόγια άγονης γραμμής και να ναυτολογήσουν γιατρούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΝΔ: Νέος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ο Δημήτρης Μαρκόπουλος – Αντικαθιστά τον Μακάριο Λαζαρίδη
- Άρης: Συνάντηση του Ριτσαρντ Σιάο με τον Νίκο Ζήση στην Αθήνα για θέματα της ΚΑΕ
- Η Βικτόρια Μπέκαμ σπάει τη σιωπή της για τη ρήξη στην οικογένειά της
- Συναγερμός στην Πυροσβεστική για φωτιά στο Αίγιο – Επιχειρεί μεγάλη δύναμη
- Ο θολός Απρίλιος, η «καλή» και η «κακή» αφρικανική σκόνη και τα επεισόδια που αυξάνονται
- Allbirds: Γνωστή εταιρεία υπόδησης αφήνει τα παπούτσια για την τεχνητή νοημοσύνη και… εκτινάχθηκε η μετοχή της
- Κρήτη: Χειμερινός κολυμβητής εντοπίστηκε νεκρός σε σπηλιά
- Αλλαγή σκηνικού με τους ξένους διαιτητές της Super League λόγω Ισπανών και Ιταλών
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442