Στην εξαγορά της HVB Group αναμένεται να προχωρήσει η UniCredito Italiano
Η δεύτερη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα (βάσει των αποθεματικών) UniCredito Italiano ενδέχεται να προχωρήσει στην εξαγορά της γερμανικής τράπεζας HVB Group, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη διασυνοριακή τραπεζική συγχώνευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η δεύτερη μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα (βάσει των αποθεματικών) UniCredito Italiano ενδέχεται να προχωρήσει στην εξαγορά της γερμανικής τράπεζας HVB Group, πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη διασυνοριακή τραπεζική συγχώνευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές κοντά στις δύο τράπεζες, οι εταιρείες δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει στο τίμημα της εξαγοράς.
Σύμφωνα με την Wall Street Journal, η UniCredito ίσως προσφέρει 16 δισ. ευρώ σε μετοχές για να αποκτήσει τον έλεγχο της δεύτερης μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας.
Η ιταλική τράπεζα προσπαθεί να επεκταθεί στην ανατολική Ευρώπη, εκεί όπου η HVB έχει 10 εκατ. πελάτες. Η HVB ελέχει την αυστριακή Bank Austria Creditanstalt, η οποία δραστηριοποιείται σε 11 χώρες, μεταξύ των οποίων είναι οι Πολωνία, Βουλγαρία και Ουγγαρία.
Η κεφαλαιοποίηση της γερμανικής τράπεζας ανέρχεται στα 15,1 δισ. ευρώ, έναντι 26,4 δισ. ευρώ της ιταλικής τράπεζας. Η αξία της ενδεχόμενης συγχώνευσης θα ξεπεράσει τα 15,2 δισ. δολάρια που έδωσε πέρυσι η Santander Central Hispano για την βρετανική στεγαστική τράπεζα Abbey National.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας