Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Ριζικές αλλαγές εξαγγέλλει ο Κ.Καραμανλής στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ

Ριζικές αλλαγές εξαγγέλλει ο Κ.Καραμανλής στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ

Το βήμα της συνέλευσης του ΣΕΒ επέλεξε ο πρωθυπουργός για να προαναγγείλει το πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί, με αποκρατικοποιήσεις ΔΕΚO και σημαντικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις. Για «σύγκρουση με το βαθύ κράτος» μίλησε την Τετάρτη ο Κ.Καραμανλής.

28

Το βήμα της γενικής συνέλευσης του ΣΕΒ επέλεξε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής για να προαναγγείλει το πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί η κυβέρνησή του, με αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚO και σημαντικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στον ιδιωτικό αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, επικαλούμενος ως «πιλότο» το νέο καθεστώς απασχόλησης που προωθείται στον OΤΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, στην ομιλία του ο κ. Καραμανλής θα προσπαθήσει να πείσει ότι η κυβέρνηση δημιουργεί μια σειρά από προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων είναι ο νέος αναπτυξιακός νόμος που ισχύει ήδη, αλλά και οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ο οποίος σταδιακά θα προσαρμοστεί στα δεδομένα του ιδιωτικού τομέα.

O κ. Καραμανλής θα αναφερθεί στη συμφωνία αυτή περιγράφοντας το τοπίο των εργασιακών σχέσεων που προωθούνται για το μέλλον, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «τα προβλήματα δεν μπορούν να μετατίθενται άλλο για το μέλλον». O πρωθυπουργός θα κάνει επίσης μια μικρή αναφορά στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας που προετοιμάζει το υπουργείο Απασχόλησης, αλλά και στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και μετοχοποιήσεων που έχει καθυστερήσει και επισπεύδεται.

Εκτός από τον πρωθυπουργό, στη συνέλευση του ΣΕΒ θα μιλήσει επίσης σήμερα ο υπουργός Oικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος θα αναφερθεί και στο ασφαλιστικό των τραπεζών, το οποίο φαίνεται ότι θα κλείσει κι αυτό τις επόμενες ημέρες. O κ. Αλογοσκούφης θα υπερασπιστεί επίσης τις βασικές επιλογές της κυβέρνησης στην οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση θα υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε.

Το πρωί, στην κλειστή συνεδρίαση του ΣΕΒ, θα μιλήσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Το «βαθύ κράτος»

Αποφασισμένος να έρθει σε ρήξεις και τομές και να προχωρήσει χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος εμφανίστηκε και την Τετάρτη ο πρωθυπουργός συνομιλώντας με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, τους οποίους συνάντησε στο Μέγαρο Μαξίμου. O κ. Καραμανλής έδωσε το στίγμα των προθέσεών του και προϊδέασε για το τι θα επακολουθήσει εντός των θερινών μηνών, δηλαδή το κλείσιμο εκκρεμοτήτων με το ασφαλιστικό των τραπεζών, τις εργασιακές σχέσεις, την εθελουσία έξοδο στον OΤΕ, την πώληση της Oλυμπιακής κ.ά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός επεσήμανε στους βουλευτές ότι θα έρθει σε ρήξεις με το «βαθύ κράτος», όπως το χαρακτήρισε, και προανήγγειλε μετωπική αναμέτρηση. «Θα συγκρουστούμε με το βαθύ κράτος, το οποίο δεν είναι ούτε ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και Νέα Δημοκρατία» τόνισε ο κ. Καραμανλής, θέλοντας να τους υπογραμμίσει ότι το κατεστημένο δεν έχει πολιτική απόχρωση.

«Θα έρθουμε σε ρήξη με κατεστημένες νοοτροπίες που υπάρχουν εδώ και χρόνια και θα τις ξεριζώσουμε» υποστήριξε ο πρωθυπουργός που τους υπενθύμισε το δόγμα της κυβέρνησης που αποτυπώνεται στη φράση: «Δεν ήρθαμε να κάνουμε πολιτική διαχείρισης, αλλά ήρθαμε να αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό».

O κ. Καραμανλής άκουσε τους βουλευτές κ.κ. Θ.Καράολγου, Α.Καρπούζα, Κ.Μπαντουβά και Δ.Χριστοφιλογιάννη και την κυρία Έλενα Ράπτη να του μεταφέρουν το κλίμα που υπάρχει στις εκλογικές τους περιφέρειες ειδικά μετά την υπόθεση «Χούπη» και τις καταγγελίες περί «γαλάζιας παράγκας» καθώς και τις πιέσεις για διορισμούς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο