
Αυστηρό πακέτο οικονομικών μέτρων προωθεί η Πορτογαλία για τη μείωση του ελλείμματος
Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, που θα αγγίξει το 6,8% για το 2005. Έτσι, θα αυξηθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ και η φορολογία στον καπνό και το αλκοόλ, ενώ θα περικοπούν επιδόματα.
53
Η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέτρα για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, που σύμφωνα με επίσημα στοιχεία θα φθάσει στο 6,8% για το 2005. Έτσι, σύντομα θα αυξηθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ και η φορολογία στον καπνό και το αλκοόλ, ενώ θα περικοπούν επιδόματα.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση του θα προχωρήσει στην αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ, που σήμερα είναι 19%, για μία σειρά προϊόντων και υπηρεσιών, κατά δύο εκατοστιαίες μονάδες, προκειμένου να μειωθεί επειγόντως το φετινό δημόσιο έλλειμμα.
Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός προανήγγειλε επίσης αυξημένη φορολόγηση, σε σύγκριση με τα σημερινά επίπεδα, στην κατανάλωση τόσο του καπνού, όσο και του αλκοόλ.
Επιπλέον, για ένα «μεταβατικό» χρονικό διάστημα, μέσα στο οποίο προβλέπεται να εξομαλυνθεί η παρούσα δημοσιονομική κρίση, η πορτογαλική κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει τα επιδόματα αρχαιότητας στη δημόσια διοίκηση, καθώς επίσης και τις «αυτόματες» μεταβάσεις σε ανώτερα μισθολογικά κλιμάκια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κούβα: Κυρώσεις επιβάλλουν οι ΗΠΑ και στις κουβανικές ιατρικές αποστολές στο εξωτερικό
- Επιθέσεις με κατσαβίδι και μαχαίρι στο Central Park με δύο τραυματίες – Ερευνάται αν ήταν «έγκλημα μίσους»
- Ισπανία: Κηρύχτηκε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Κύπρος: Ο Τραμπ αναδημοσιεύει συνέντευξη του κύπριου υπουργού Ενέργειας για τα ενεργειακά στην Αν. Μεσόγειο
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Αποκρυπτογράφηση
- O Τραμπ ανακοίνωσε πως θα αποζημιώσει όλες τις ζημιές σε πλοία από τα «παγωμένα» ιρανικά κεφάλαια
