Απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη
Απώλειες σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, με αφορμή την ανακοίνωση ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία υποχώρησε το Μάιο στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών.
27
Απώλειες σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Τετάρτη, μετά την ανακοίνωση ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία υποχώρησε το Μάιο στο χαμηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων ετών.
Ο δείκτης των πενήντα blue chips της ευρωζώνης Dow Jones Euro Stoxx 50 υποχωρεί κατά 0,25% στις 2.906,44 μονάδες.
Η μετοχή της γαλλικής τράπεζας SocGen ενισχύεται (+0,8%), αφού ανακοίνωσε υψηλότερα των αναμενόμενων καθαρά κέρδη για το πρώτο τρίμηνο.
Απώλειες (-1,62%) καταγράφει η Credit Suisse First Boston, έπειτα από δημοσιεύματα ότι αναμένει οι δύσκολες συνθήκες στην αγορά το δεύτερο τρίμηνο να πλήξουν τα αποτελέσματά της.
Το κλίμα επιβάρυνε η είδηση για έκρηξη βόμβας στη Μαδρίτη.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης είναι και ο γερμανικός δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo, που το Μάιο υποχώρησε στις 92,9 μονάδες, χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,16% στις 4.974,60 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει πτώση 0,23% στις 4.092,77 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX είναι χαμηλότερα κατά 0,40% στις 4.379,11 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 11.014,43 μονάδες, με απώλειες 1,07%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θα συγκρουστεί, αλήθεια, η Ελλάδα και οι άλλοι με τον Τραμπ για τη Γροιλανδία;
- ΠΑΣΟΚ: Η ΝΔ απέρριψε την κλήτευση κρίσιμων μαρτύρων στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Οργανωμένη συγκάλυψη του σκανδάλου
- Γιόκιτς και Αντετοκούνμπο στην κορυφή του All-Star 2026
- Θεσσαλονίκη: Νεκρή η 48χρονη που έπεσε από μπαλκόνι
- Ο Νομπελίστας Λάσλο Κρασναχορκάι στην Αθήνα
- ΣΥΡΙΖΑ: Ανίκανη και αδιάφορη για λύσεις στον πρωτογενή τομέα η κυβέρνηση


