Σημαντική αύξηση του δημόσιου χρέους το πρώτο τρίμηνο του 2005
Στα 204,563 δισ. ευρώ ανήλθε το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι 201,244 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι. Ο δανεισμός του Δημοσίου έως το τέλος Μαρτίου ανήλθε στα 12,9 δισεκατομμύρια ευρώ.
Στα 204,563 δισ. ευρώ ανήλθε το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι 201,244 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους, που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα.
Η αύξηση αυτή ήταν αποτέλεσμα του δανεισμού κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2005 με τη μορφή έκδοσης εντόκων γραμματίων, ομολόγων και σύναψης κοινοπρακτικών δανείων, συνολικού ποσού 12,9 δισ. ευρώ.
Η έκρηξη του δημόσιου δανεισμού ουσιαστικά θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη του στόχου για μείωση του δημοσίου χρέους, τον οποίο έχει θέσει η κυβέρνηση κατά τη σύνταξη του φετινού προϋπολογισμού.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση προβλέπει ότι φέτος το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης θα μειωθεί σε 109,5% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος από περίπου 112% που διαμορφώθηκε το 2004, λόγω της δημοσιονομικής απογραφής και της έκρηξης των ελλειμμάτων.
Σημειώνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση προωθεί την αναθεώρηση των όρων του Συμφώνου Σταθερότητας για τις χώρες της ευρωζώνης προς την κατεύθυνση ενίσχυσης της σημασίας του όρου για τη μείωση του δημοσίου χρέους κάτω από το όριο του 60% ως ποσοστό του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας