Πραγματικότητα η πρώτη κλωνοποίηση ανθρώπινου εμβρύου στη Μεγάλη Βρετανία
Λονδίνο: Βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν να κλωνοποιήσουν επιτυχώς ανθρώπινο έμβρυο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία.
Λονδίνο: Βρετανοί επιστήμονες κατάφεραν να κλωνοποιήσουν επιτυχώς ανθρώπινο έμβρυο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη Μεγάλη Βρετανία.
Όπως μετέδωσε το BBC, η ομάδα του Πανεπιστημίου του Νιούκαστλ πήρε ωάρια από 11 γυναίκες, αφαίρεσε το γενετικό υλικό και το αντικατέστησε με DNA από βλαστοκύτταρα. Τρία από τα κλωνοποιημένα έμβρυα αναπτύχθηκαν κανονικά στο εργαστήριο για τρεις ημέρες και ένα επέζησε για πέντε.
Στόχος των ερευνητών είναι να φτιάξουν κλωνοποιημένα έμβρυα, από τα οποία θα μπορούν να αφαιρούν τα βλαστοκύτταρα και να τα χρησιμοποιούν για τη θεραπεία ασθενειών. Ωστόσο, προς το παρόν τουλάχιστον, ο στόχος αυτός απέχει πολύ από το να θεωρείται εφικτός.
Η Βρετανία επιτρέπει τη θεραπευτική κλωνοποίηση, ενώ η αναπαραγωγική κλωνοποίηση απαγορεύτηκε το 2001. Τα Ηνωμένα Έθνη πρόσφατα ψήφισαν υπέρ της απαγόρευσης της ανθρώπινης κλωνοποίησης, όμως η απόφαση αυτή δεν είναι δεσμευτική, γεγονός που σημαίνει ότι οι Βρετανοί επιστήμονες μπορούν να συνεχίσουν τις έρευνές τους.
health.in.gr
- Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]
- Παναθηναϊκός: Η ενδεκάδα για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
- Παραδοχή πρώην Αμερικανού πρέσβη: «Λυπάμαι, το Ιράν ξέρει καλύτερα τη διπλωματία από τη χώρα μου» – Η τακτική «Μοχάμεντ Άλι»
- Βουλή: Σε νέο κύκλο εσωστρέφειας η κυβέρνηση – Οι μεγάλες υποθέσεις που πολιορκούν το Μαξίμου
- Λουιζιάνα: Ένοπλος σκότωσε οκτώ παιδιά – Νεκρός και ο δράστης από πυρά της αστυνομίας
- Δύο μεγαθήρια «βλέπουν» τον Έμερι, αλλά η Άστον Βίλα δεν ανησυχεί
- Η ενδεκάδα του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό (pic)
- ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 3-0: Επιβλητική η «Ένωση», ακόμη πιο κοντά στον τίτλο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/neom-SUIMrEKVOXc-unsplash-315x220.jpg)












![Φαράγγι του Βίκου: Επιχείρηση διάσωσης τραυματισμένης τουρίστριας από μονοπάτι [video]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/hans-jurgen-mager-YzHeLq_kvH4-unsplash-1-315x220.jpg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442