Με θετικό πρόσημο έκλεισε το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στα blue chips.
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Πέμπτη στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχώρησαν σε επιλεκτικές τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στα blue chips.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,45% στις 2.867,82 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 254,5 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε θετικό έδαφος, με αφορμή την πτώση των τιμών του πετρελαίου και τις ανακοινώσεις ικανοποιητικών εταιρικών κερδών.
Στη Σοφοκλέους το επενδυτικό ενδιαφέρον στράφηκε σε τηλεπικοινωνίες και τράπεζες.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 0,48% στις 3.358,25 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,54% στις 1.595,32 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 0,29% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,06%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Πληροφορικής (+2,24%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι Ασφάλειες (-1,43%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές της ΔΕΗ (-1,25% στα 20,60 ευρώ), του ΟΠΑΠ (αμετάβλητες στα 20,80 ευρώ) και της Alpha Bank (-1,02% στα 21,38 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 124 σημείωσαν άνοδο, 122 υποχώρησαν και 147 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.