Πτώση 1,06% στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο, με το γενικό δείκτη να κλείνει κοντά στις 2.850 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς και κυρίως στον τραπεζικό κλάδο.
27
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν την Τετάρτη στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 1,06% στις 2.854,91 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 153,1 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά, με «οδηγό» τις μετοχές εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου.
Στη Σοφοκλέους οι ρευστοποιήσεις επικεντρώθηκαν στις τράπεζες αλλά και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 1,14% στις 3.342,18 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε πτώση 1,21% στις 1.586,75 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 0,90% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,46%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Διύλισης (-2,59%) και τα υψηλότερα κέρδη οι Κλωστοϋφαντουργίες (+1,05%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές της Alpha Bank (-0,92% στα 21,60 ευρώ), της Ιντερτέκ (+2,48% στα 2,89 ευρώ) και της Ιμπέριο (-1,03% στα 2,88 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 85 σημείωσαν άνοδο, 145 υποχώρησαν και 160 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Στοπ στα φορτηγά
- Ρεάλ Μαδρίτης – Μονακό 6-1: Αποτέλεσμα που εξυπηρετεί και τον Ολυμπιακό
- Βαθμολογία UEFA: Ο Ολυμπιακός ανέβασε κι άλλο την Ελλάδα
- Μυθική εμφάνιση από τον Τζολάκη – Δείτε πως «κατέβασε ρολά» κόντρα στην Λεβερκούζεν (vid)
- Η Ιταλία στο έλεος του κυκλώνα Χάρι – H θάλασσα βγήκε στους δρόμους [βίντεο]
- Ο Ολυμπιακός είναι γεννημένος για να κερδίζει τελικούς


