Αύξηση 0,5% του πληθωρισμού στις ΗΠΑ τον Απρίλιο
Αύξηση 0,5% σημείωσε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, καθώς οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν με τον υψηλότερο ρυθμό της τελευταίας διετίας, αλλά ο δομικός πληθωρισμός (από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές τροφίμων και ενέργειας) παρέμεινε αμετάβλητος.
27
Αύξηση 0,5% σημείωσε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Απρίλιο (2,2% σε ετήσια βάση), καθώς οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν με τον υψηλότερο ρυθμό της τελευταίας διετίας, αλλά ο δομικός πληθωρισμός (από τον οποίο εξαιρούνται οι τιμές τροφίμων και ενέργειας) παρέμεινε αμετάβλητος.
Τον Μάρτιο ο πληθωρισμός είχε ενισχυθεί κατά 0,6%.
Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά από το Νοέμβριο του 2003 που ο δομικός πληθωρισμός δεν αυξάνεται. Οι αναλυτές, σύμφωνα με το Bloomberg, προέβλεπαν άνοδο 0,2%.
Μετά την ανακοίνωση των στοιχείων οι τιμές των αμερικανικών κρατικών ομολόγων ενισχύθηκαν, ενώ το δολάριο υποχώρησε, καθώς οι επενδυτές εκτιμούν ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο «επιθετικής» (από 0,50% και πάνω) αύξησης των επιτοκίων της Fed.
Χθες Τρίτη ανακοινώθηκε ότι η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 0,2% τον Απρίλιο και οι τιμές παραγωγού, τον ίδιο μήνα, ενισχύθηκαν κατά 0,6%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Τραμπ είπε πως το Συμβούλιο Ειρήνης «μπορεί» να αντικαταστήσει τον ΟΗΕ και μετά έκανε πίσω
- Καιρός: Έκτακτα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από την κακοκαιρία – Υποχρεωτική παύση εργασιών
- Δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό με φανταστικό «κεραυνό» του Ταρέμι (2-0, vids)
- Γροιλανδία: Η Ρωσία παρακολουθεί από μακριά – Και ίσως βλέπει την «ιδανική λύση» στον πόλεμο στην Ουκρανία
- Μεγάλη απόκρουση του Τζολάκη (vid)
- Πάρτι, crypto, πόζα και ματωμένα supercar ενώ το Ιράν φλέγεται – Oργή για τη χλιδή των γόνων της ιρανικής ελίτ


