Διαμάχη OTE – Vodafone για τις χρεώσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίας
Αμφισβητεί ο ΟΤΕ τα στοιχεία που εμφανίζει η Vodafone, αναφορικά με τις χρεώσεις της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, όπως τις παρουσιάζει σε τηλεοπτική διαφήμιση, ενώ στελέχη της Vodafone υποστηρίζουν ότι ο ΟΤΕ συγκρίνει ανόμοια πράγματα.
Κόντρα μεταξύ του OTE και της Vodafone ξέσπασε για τις χρεώσεις σταθερής και κινητής τηλεφωνίαςσε συγκεκριμένα προγράμματα.
Ο ΟΤΕ αμφισβητεί τα στοιχεία που εμφανίζει η Vodafone, αναφορικά με τις χρεώσεις της σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, όπως τις παρουσιάζει σε τηλεοπτική διαφήμισή της.
Συγκεκριμένα, η Vodafone έχει δύο οικογενειακά προγράμματα που παρέχουν τη δυνατότητα στους συνδρομητές να έχουν έως και τέσσερις αριθμούς κινητού τηλεφώνου με ένα πάγιο και προσφέροντας 500 και 720 λεπτά δωρεάν ομιλίας αντίστοιχα, τα οποία οι συνδρομητές έχουν δικαίωμα να μοιραστούν όπως αυτοί θέλουν και με μηνιαίο πάγιο 70 και 92,5 ευρώ αντίστοιχα.
Στην εν λόγω διαφήμιση εμφανίζεται η Vodafone να περνά το μήνυμα ότι με τα οφέλη που προκύπτουν από τα προγράμματα αυτά η κινητή τηλεφωνία τείνει να εξισωθεί με τη σταθερή σε ό,τι αφορά τη χρέωση.
Από την πλευρά του, ο ΟΤΕ υποστηρίζει ότι μετά τα 500 ή τα 720 λεπτά δωρεάν χρόνου ομιλίας, η χρέωση είναι 0,18 ευρώ/λεπτό για αστικές, υπεραστικές και προς κινητά κλήσεις.
Λαμβάνοντας ορισμένα στατιστικά στοιχεία των τηλεφωνικών κλήσεων ενός μέσου συνδρομητή ΟΤΕ από την οικία του και κάνοντας κατανομή των 500 και 720 δωρεάν λεπτών σε αστικές, υπεραστικές και προς κινητά κλήσεις, ο ΟΤΕ εκτιμά ότι οι χρεώσεις του είναι φθηνότερες κατά περίπου 45,5%, από τα δύο συγκεκριμένα προγράμματα.
Από την Vodafone δεν εκδόθηκε ανακοίνωση, αλλά στελέχη της εταιρείας δήλωσαν στο ΑΠΕ ότι ο ΟΤΕ με την ανακοίνωσή του επιχειρεί να συγκρίνει ανόμοια πράγματα, καθώς για τη σταθερή τηλεφωνία ο συνδρομητής θα πρέπει να βρίσκεσαι σε συγκεκριμένο σημείο όπου υπάρχει συσκευή, ενώ με την κινητή έχει πρόσβαση απ’ όπου και αν βρίσκεται.
Τα ίδια στελέχη τόνιζαν πως αν τελικά ο ΟΤΕ αμφισβητεί τα στοιχεία που παρέχονται στη συγκεκριμένη διαφήμιση της Vodafone δεν έχει παρά να προσφύγει στην αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.