Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Περισσότερες εγγυήσεις ζητούν οι υποψήφιοι αγοραστές των Oλυμπιακών Αερογραμμών

Περισσότερες εγγυήσεις ζητούν οι υποψήφιοι αγοραστές των Oλυμπιακών Αερογραμμών

Περισσότερες εγγυήσεις διεκδικούν οι υποψήφιοι αγοραστές των Oλυμπιακών Αερογραμμών καθώς, μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αναδύεται στην επιφάνεια και το θέμα της έγκρισης της δημιουργίας της «νέας καθαρής OΑ» από την Κομισιόν.

28

Περισσότερες εγγυήσεις διεκδικούν τώρα από την ελληνική κυβέρνηση οι υποψήφιοι αγοραστές των Oλυμπιακών Αερογραμμών καθώς, μετά την καταδικαστική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για παράνομες επιδοτήσεις και το δυσχερές κλίμα που εμφανίζεται να υπάρχει στα ευρωπαϊκά όργανα, αναδύεται στην επιφάνεια και το θέμα της έγκρισης της δημιουργίας της «νέας καθαρής OΑ» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Έτσι οι υποψήφιοι επενδύτες, εκτός από τους όρους που έχουν θέσει σχετικά με τα χρέη των Oλυμπιακών Αερογραμμών και τυχόν διεκδικήσεις αποζημιώσεων από εργαζομένους, μείωση προσωπικού κ.ά., ζητούν τώρα να διασφαλιστούν σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει ότι ήταν παράνομο και εις βάρος του ελεύθερου ανταγωνισμού το εγχείρημα της αναδιοργάνωσης της εταιρείας με τη δημιουργία των «καθαρών» Oλυμπιακών Αερογραμμών και της Oλυμπιακής Αεροπορίας Υπηρεσίες ΑΕ, που συγκέντρωσε όλα τα χρέη και τις ζημιογόνες δραστηριότητες.

Η Επιτροπή δεν έχει εκδώσει απόφαση περί αυτού καθώς υποτίθεται ότι μελετά ακόμη την όλη υπόθεση σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Πάντως, όπως σημειώνει Το Βήμα της Κυριακής, στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η μεταβίβαση της πλειονότητας των στοιχείων του ενεργητικού της Oλυμπιακής Αεροπορίας στις Oλυμπιακές Αερογραμμές καθιστά αδύνατη την αναζήτηση των ενισχύσεων από τη νέα εταιρεία και παρακωλύει την αποτελεσματική εκτέλεση της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το δεδομένο αυτό, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, εξασφαλίζει τους μελλοντικούς αγοραστές ότι δεν θα έχουν δυσάρεστες εκπλήξεις σε ό,τι αφορά τις οικονομικές διεκδικήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είτε προς την παλαιά Oλυμπιακή είτε προς το ελληνικό κράτος.

Ωστόσο ο διαγωνισμός, που ήδη συναντά αρκετά προβλήματα, απέκτησε ένα ακόμη «αγκάθι» καθώς σφίγγει ο κλοιός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής γύρω από τον εθνικό αερομεταφορέα. Αν ισχύει αυτό που ακούγεται, ότι οι προσφορές των υποψηφίων δεν είναι ικανοποιητικές, πολύ πιθανόν η καταδικαστική απόφαση και το αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην Επιτροπή να αποτελέσει και την αφορμή για τις πρώτες αποχωρήσεις υποψήφιων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο