Την ερχόμενη Τρίτη θα συζητηθεί στο Φανάρι η έκθεση για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων
Στις 17 Μαΐου θα συζητηθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η έκθεση που συνέταξε η τριμελής αντιπροσωπεία του Φαναρίου μετά την επίσκεψή της στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Η συζήτηση θα γίνει στη διάρκεια της τακτικής συνεδρίας της Ιεράς Συνόδου.
30
Στις 17 Μαΐου θα συζητηθεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η έκθεση που συνέταξε η τριμελής αντιπροσωπεία του Φαναρίου μετά την επίσκεψή της στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Η συζήτηση θα γίνει στη διάρκεια της τακτικής συνεδρίας της Συνόδου.
«Θα περιμένουμε την έκθεση της, την οποία θα αναγνώσουμε την Τρίτη που έχουμε συνεδρία της Ιεράς Συνόδου και θα αποφασίσουμε τα περαιτέρω εν Συνόδω» διευκρίνισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.
Ο κ. Βαρθολομαίος βρίσκεται στην Ίμβρο μαζί με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρο.
«Με τον Παναγιώτατο Πατριάρχη μας βρισκόμαστε συνεχώς σε διαβουλεύσεις και θέλω να ξέρετε ότι τόσο το Σεπτό Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και το παλαίφατο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας συμπορεύονται πάντα και συμπλέουν σε όλα τα θέματα που απασχολούν την Εκκλησία μας » είπε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα μετέβη στα Ιεροσόλυμα τριμελής επιτροπή του Φαναρίου αποτελούμενη από τους μητροπολίτες Χανίων Ειρηναίο και Φιλαδέλφειας, Μελίτωνα, καθώς και τον ηγούμενο της Μόνης Ιβήρων Βασίλειο Γοντικάκη.
Η επιτροπή συναντήθηκε με την τριμελή επιτροπή που ασκεί προσωρινά καθήκοντα στη διοίκηση του Πατριαρχείου.
Η θέση της Αθήνας
Στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος επανέλαβε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης περί «απόλυτου σεβασμού στις εσωτερικές ρυθμίσεις της λειτουργίας» του Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων.
Διευκρίνισε ωστόσο ότι η κυβέρνηση, όπως είχε διαμορφωθεί η κατάσταση, είχε την ευθύνη να τοποθετηθεί επί ζητημάτων και εξελίξεων που αφορούσαν το κύρος του Πατριαρχείου, κάτι που έπραξε εγκαίρως, «με μόνο σκοπό την διαφύλαξη του κύρους, του ελληνορθόδουξου χαρακτήρα και της ενότητας του ποιμνίου του Πατριαρχείου». Τόνισε δε ότι «οι τοποθετήσεις που έχουν γίνει δίνουν σαφές στίγμα των ελληνικών θέσεων».
Αναφερόμενος στις τοποθετήσεις των κυβερνήσεων της Ιορδανίας, του Ισραήλ και της Παλαιστινιακής Αρχής, ο κ. Κουμουτσάκος διευκρίνισε ότι προβλέπονται από το ισχύον νομικό πλαίσιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- «Νταντάδες της γειτονιάς»: Αντίστροφη μέτρηση για τις αιτήσεις
- Επίσημο το τέλος εποχής του Μπερνάρντο Σίλβα από τη Μάντσεστερ Σίτι (pic)
- Δώρο Δαναών
- «Ανάληψη ευθύνης» για την αναστάτωση στην Κυψέλη – «Διαρροή εδαφικού πολφού από αγωγό αποχέτευσης» λέει η Ελληνικό Μετρό
- Νεκρός ο παλαίμαχος Αυστριακός γκολκίπερ, Άλεξ Μάνινγκερ
- Γιάννης Αϊβάζης: Ερωτευμένος ξανά μετά το διαζύγιο με την Κορινθίου
- Κουτσούμπας: Στο καλό και να μας γράφετε κύριε Μητσοτάκη – Δεν υπάρχει έντιμη διαχείριση της ανεντιμότητας
- Φάμελλος: Αρχιερέας της τοξικότητας ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Πώς σας κρατάει ο Λαζαρίδης;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442