Στο 0,5% επιταχύνθηκε η ανάπτυξη της ευρωζώνης το πρώτο τρίμηνο
Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης επιταχύνθηκε στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς η γερμανία οικονομία βγήκε από τον κύκλο της ύφεσης. Πάντως, οι εκτιμήσεις της Κομισιόν κάνουν λόγο για επιβράδυνση τους επόμενους μήνες.
Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης επιταχύνθηκε στην ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο του έτους, καθώς η γερμανία οικονομία βγήκε από τον κύκλο της ύφεσης.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Eurostat, ο ρυθμός ανάπτυξης ανήλθε στο 0,5% από 0,2% το τέταρτο τρίμηνο του 2004.
Παράλληλα όμως, η Κομισιόν αναθεώρησε σε 0,4% (από 0,5% προηγουμένως) την πρόβλεψη για την αύξηση του ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο.
Η πρόβλεψη για το τρίτο τρίμηνο παρέμεινε σταθερή στο 0,4%.
Εν τω μεταξύ, διπλάσιος του προβλεπόμενου ήταν ο ρυθμός ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας στο πρώτο τρίμηνο του 2005, με μοναδικό κινητήριο μοχλό τις εξαγωγές.
Η μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αναπτύχθηκε με ρυθμό 1% σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2004, όταν είχε καταγραφεί συρρίκνωση 0,1%, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Ο ρυθμός ανάπτυξης στο πρώτο τρίμηνο φέτος ήταν ο ισχυρότερος από το πρώτο τρίμηνο του 2001.
Η γερμανική Υπηρεσία διευκρίνησε ότι αποκλειστικός μοχλός της ανάπτυξης ήταν οι εξαγωγές, ενώ η εγχώρια κατανάλωση παρέμεινε αναιμική, καταγράφοντας πτώση σε ετήσια βάση.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας