Πλήρης αποσύνδεση, η πρόταση της ΠΑΣΕΓΕΣ για λιγότερο επώδυνη εφαρμογή της νέας ΚΑΠ
Την πλήρη αποσύνδεση των ενισχύσεων από την παραγωγή όλων των ενισχυόμενων καθεστώτων προτείνει η ΠΑΣΕΓΕΣ, προκειμένου, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Τζανέτος Καραμίχας, να εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Την πλήρη αποσύνδεση των ενισχύσεων από την παραγωγή όλων των ενισχυόμενων καθεστώτων προτείνει η ΠΑΣΕΓΕΣ, προκειμένου, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη ο πρόεδρός της, Τζανέτος Καραμίχας, να εφαρμοστεί η νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.
Ο κ. Καραμίχας ανέφερε συγκεκριμένα ότι η διενέργεια ελέγχων, οι οποίοι στην περίπτωση της πλήρους αποσύνδεσης δεν θα πραγματοποιούνται, κοστίζει 40 εκατ. ευρώ το χρόνο, ποσό το οποίο μπορεί να διατεθεί για αναπτυξιακούς σκοπούς.
Ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ χαρακτήρισε τη νέα ΚΑΠ «πρόκληση» για τον αγροτικό τομέα, μολονότι επιβεβλημένη και υποχρεωτική, η επιτυχία στην υλοποίηση της οποίας εξαρτάται από το σωστό και έγκαιρο σχεδιασμό.
Ασκησε δε έντονη κριτική στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, καταγγέλλοντας την πολιτική ηγεσία για έλλειμμα πολιτικής και διαλόγου, καθώς και για υπερβολική καθυστέρηση στην ανακοίνωση της επίσημης θέσης της χώρας, όταν τα περισσότερα κράτη – μέλη έχουν ήδη ανακοινώσει τις θέσεις τους.
«Το μέλλον των συνεταιρισμών ανοίγει τώρα» δήλωσε ο κ. Καραμίχας, ενώ χαρακτήρισε την προηγούμενη ΚΑΠ «πολιτική για σοβιετικού τύπου οικονομία».
Η ΠΑΣΕΓΕΣ οδηγήθηκε στην απόφασή της να προτείνει την πλήρη αποσύνδεση, λαμβάνοντας υπόψη της τις εξής παραμέτρους:
– Με τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται οι ενισχύσεις για την περίοδο κατά την οποία η αγροτική οικονομία θα υποστεί ένα ισχυρό «ηλεκτροσόκ», λόγω της εφαρμογής του νέου συστήματος. – Αυτός είναι ο ασφαλέστερος τρόπος για να «κλειδωθούν» οι ενισχύσεις. – Το κράτος έχει αποδείξει ότι αδυνατεί να διαχειριστεί τη χορήγηση των επιδοτήσεων.
«Η υλοποίηση της πρότασής μας» τόνισε ο κ. Καραμίχας, «για την εφαρμογή της ΚΑΠ, σίγουρα δεν θα είναι ανώδυνη. Και αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει και ανακατατάξεις σε ολόκληρους τομείς. Χρέος μας όμως είναι να σχεδιάσουμε και να οδηγήσουμε την αγροτική μας πολιτική σε νέους δρόμους με προοπτική».
«Η ΠΑΣΕΓΕΣ τα τελευταία χρόνια δημιουργεί τις κατάλληλες υποδομές ώστε να απεγκλωβιστεί ο αγροτικός τομέας από το σφιχταγκάλιασμα του κράτους και να αφεθεί να αναπτυχθεί με όρους της ελεύθερης αγοράς. Οι συνεταιρισμοί για να πάνε μπροστά θα πρέπει να αντιμετωπίζονται επί ίσοις όροις με την ιδιωτική πρωτοβουλία» συμπλήρωσε.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας