
Independent για την κρίση στο Πατριαρχείο με τίτλο «αυτός που πούλησε την Ιερουσαλήμ»
Υπό τον τίτλο «Ο άνθρωπος που πούλησε την Ιερουσαλήμ» η εφημερίδα Independent εστιάζει την Τρίτη με εκτενές άρθρο στην κρίση στο Πατριαρχείο και «την κρυφή πώληση ενός τμήματος γης ανεκτίμητης αξίας που απειλεί την εύθραυστη ισορροπία μεταξύ θρησκειών».
51
Υπό τον τίτλο «Ο άνθρωπος που πούλησε την Ιερουσαλήμ» η βρετανική εφημερίδα Independent δημοσιεύει την Τρίτη εκτενές άρθρο επί της κρίσης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, επισημαίνοντας ότι «η κρυφή πώληση ενός τμήματος γης ανεκτίμητης αξίας στην Ιερή Πόλη απειλεί την εύθραυστη ισορροπία μεταξύ των θρησκειών».
Στο δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας παρατίθενται οι πτυχές της «βαθύτερης κρίσης στην ιστορία των 16 αιώνων λειτουργίας» του Πατριαρχείου. Γίνεται λεπτομερής αναφορά στις κινήσεις Ειρηναίου, «που κατηγορείται ότι πούλησε το παλαιστινιακό ποίμνιο με αντάλλαγμα ισραηλινό χρυσάφι».
Και επισημαίνεται ότι ότι «αυτό που κάνει τη συμφωνία [πώλησης] τόσο επικίνδυνη είναι η πιθανότητα να άρει τις λεπτές εθνικές και θρησκευτικές ισορροπίες της Παλαιάς Πόλης. […] το διεθνές σκάνδαλο που εξόργισε την ελληνική κυβέρνηση μπορεί ακόμη και να συμβάλλει στην υπονόμευση των προσπαθειών διευθέτησης της ισραηλο-παλαιστινιακής σύγκρουσης».
Ο αρθογράφος Ντόναλντ Μακιντάιρ επισημαίνεται στις σκηνές που εκτυλίχθηκαν μεταξύ ιεραρχών στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, στην πρωτοφανή συνάντηση των Συνοδικών για την ανακήρυξη του Ειρηναίου ως έκπτωτου, καθώς και στην επιμονή του να μην παραιτηθεί λόγω της έκρυθμης κατάστασης.
Σε άλλο σημείο του δημοσιεύματος αναφέρεται ότι «παραδόξως το Ισραήλ αρνείτο να τον αναγνωρίσει [τον Ειρηναίο] για τρία χρόνια μετά την εκλογή του το 2001 εξαιτίας της θεωρούμενης συμμαχίας του με την Παλαιστινιακή Αρχή, και τον Γιασέρ Αραφάτ συγκεκριμένα».
Όμως, συνεχίζει η εφημερίδα, η απόφαση αναγνώρισης, το 2004, ανετράπη φέτος από ισραηλινό δικαστήριο υπό το βάρος καταγγελιών ότι ο Πατριάρχης ανήλθε στο αξίωμά του με την βοήθεια «εγκληματικών στοιχείων από την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του Απόστολου Βαβύλη, ενός καταδικασμένου εμπόρου ναρκωτικών».
Πέραν της εκτεταμένης αναφοράς στον Απόστολο Βαβύλη, η βρετανική εφημερίδα The Independent σημειώνει και το ρόλο που διαδραμάτισε στην υπόθεση ο καταζητούμενος Νικόλαος Παπαδήμας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Η 12άδα για το παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο
- Λέσβος: Βράζει το νησί με τις επιπτώσεις του αφθώδους πυρετού – Κρίσιμο ραντεβού με Σχοινά για τους κτηνοτρόφους
- Εφιάλτης για 30χρονο στο Αίγιο – Έξι άτομα τον απήγαγαν και τον ξυλοκόπησαν άγρια
- Συντάξεις: Κύμα εξόδου των ασφαλισμένων – Προς νέο ρεκόρ συνταξιοδοτήσεων
- Αυτή είναι η νέα πινακίδα που τοποθετείται στους αυτοκινητόδρομους – Ο σκοπός της
- Ολυμπιακός: Sold out το παιχνίδι με την Αρμάνι (pic)


