Κάτω από 20 δισ. ευρώ ο πήχυς του Δ΄Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης
Κάτω από τα 20 δισ. ευρώ φαίνεται πως υποχωρεί για την Ελλάδα ο πήχυς του Δ΄Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, καθώς οι ισχυροί της ΕΕ ζητούν περικοπές δαπανών και ο λεγόμενος μεσογειακός άξονας είναι αισθητά αποδυναμωμένος μετά την απόσυρση της Ισπανίας.
Κάτω από τα 20 δισ. ευρώ φαίνεται πως υποχωρεί για τη χώρα μας ο πήχυς του Δ΄Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, καθώς οι ισχυροί της ΕΕ ζητούν περικοπές δαπανών και ο λεγόμενος μεσογειακός άξονας (Ελλάδα και Πορτογαλία πλέον) είναι πολιτικά αποδυναμωμένος μετά την πρόσφατη αποχώρηση της Ισπανίας.
Ο αρχικός στόχος της κυβέρνησης ήταν 22 δισ. ευρώ για την περίοδο 2007-2013, αλλά καθ οδόν εγκαταλείφθηκε καθώς ο συσχετισμός δυνάμεων στο εσωτερικό της ΕΕ δεν ευνοεί την Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα ήταν ικανοποιημένη με ένα ποσό της τάξεως των 17-19 δισ. ευρώ.
Επιπλέον, καθώς ορισμένες περιφέρειες ξεπερνούν το 75% του μέσου κοινοτικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ, Στερεά Ελλάδα και νότιο Αιγαίο βγαίνουν εκτός Στόχου Σύγκλισης, ενώ αντίστοιχος κίνδυνος υπάρχει για Αττική, κεντρική και δυτική Μακεδονία.
Τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η χώρα μας μέσα σε αυτό το δυσμενές πλαίσιο επισήμανε την περασμένη Παρασκευή και ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης, ο οποίος συμμετείχε στην πέμπτη διαδοχική συνάντηση των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων 17 κρατών-μελών της ΕΕ με θέμα τις δημοσιονομικές προοπτικές την περίοδο 2007-2013.
Η διαχείριση του Δ΄ΚΠΣ απασχόλησε τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής την Τρίτη και όπως δήλωσε αργότερα ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης στόχος είναι η απλοποίηση των διαδικασιών και ένας καλός σχεδιασμός, ώστε να υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα. «Επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα, η απασχόληση και η κοινωνική συνοχή» σημείωσε.
Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε ότι μέσω του προγράμματος «Πολιτεία» του ΥΠΕΣ προωθείται η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, καθώς και η αναδιοργάνωση και η προετοιμασία του κράτους εν όψει του Δ΄ΚΠΣ.
Σύμφωνα με την ψυχολογία, το να λέει κάποιος παθολογικά ψέματα δεν θεωρείται ξεχωριστή ψυχική διαταραχή. Πρόκειται περισσότερο για ένα μοτίβο συμπεριφοράς
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας