Με απώλειες 0,94% έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο, με το γενικό δείκτη να κλείνει κάτω από τις 2.850 μονάδες, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε αρκετούς κλάδους της αγοράς και κυρίως στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις σε αρκετούς κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 0,94% στις 2.836,78 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 112,5 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια είναι σε αρνητικό έδαφος, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την βιομηχανική παραγωγή στην Γερμανία και τις λιανικές πωλήσεις στην ευρωζώνη.
Στη Σοφοκλέους οι ρευστοποιήσεις επικεντρώθηκαν στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, ενώ επιλεκτικές τοποθετήσεις παρατηρήθηκαν σε μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση.
Ο FTSE/ASE 140 υποχώρησε κατά 0,66% στις 3.332,07 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε πτώση 0,79% στις 1.580,55 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε απώλειες 0,04% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,13%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι εταιρείες Διύλισης (-2,71%) και τα υψηλότερα κέρδη οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (+1,69%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-2,34% στα 19,18 ευρώ), της Alpha Bank (+0,23% στα 26,12 ευρώ) και της ΔΕΗ (-0,55% στα 21,56 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 99 σημείωσαν άνοδο, 161 υποχώρησαν και 126 παρέμειναν αμετάβλητες.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.