
Την ανάκληση κατσαρόλας ζήτησε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή
Την ανάκληση κατσαρόλας, την οποία προσέφερε εταιρεία απορρυπαντικού ως δώρο, ζήτησε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, επειδή έπειτα από δύο-τρεις χρήσεις ξεφλούδιζε στο εσωτερικό.
38
Την ανάκληση της κατσαρόλας Crown της εταιρείας ΚΑΜΑΡ ΑΕΒΕ, την οποία προσέφερε ως δώρο με απορρυπαντικό, ζήτησε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή από την εταιρεία Unilever.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ύστερα από σχετική καταγγελία διαπιστώθηκε ότι μετά από δύο-τρεις χρήσεις, το εσωτερικό επίχρισμα της κατσαρόλας ξεφλούδιζε.
Το δείγμα της κατσαρόλας στάλθηκε στο Γενικό Χημείο του Κράτους, το οποίο έπειτα από έκθεση χημικής εξέτασης βρέθηκε μη κανονικό, γιατί παρουσιάζει εμφανείς αποφλοιώσεις/αλλοιώσεις και στα συγκεκριμένα σημεία αποφλοίωσης/αλλοίωσης του εσωτερικού επιχρίσματος της κατσαρόλας το τρόφιμο έρχεται σε επαφή με κοινό χάλυβα, ο οποίος σύμφωνα με τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών δεν είναι από τα μέταλλα που επιτρέπεται να έρχονται σε επαφή με τρόφιμα, λόγω της οξείδωσης που υφίσταται.
Το δείγμα θα εξετασθεί περαιτέρω από το Γενικό Χημείο του Κράτους, για να διαπιστωθεί αν το πολυμερές, από το οποίο προέρχεται το εσωτερικό επίχρισμα, είναι κατάλληλο να έρχεται σε επαφή με τρόφιμα και αν υπάρχει μετανάστευση επικινδύνων ουσιών στο τρόφιμο.
Η εταιρεία Unilever ανακοίνωσε ότι ανακαλεί και ανταλλάσσει τα ελαττωματικά σκεύη βρασμού. Παράλληλα, εκφράζει τη λύπη της και σημειώνει πως κάποια από τα σκεύη, αν και εισήχθησαν στην ευρωπαϊκη αγορά με όλα τα πιστοποιητικά καταλληλότητας, βάσει των κοινοτικών οδηγιών, παρουσίασαν κατασκευαστικά προβλήματα.
Οι καταναλωτές μπορούν να καλούν για περισσότερες λεπτομέρειες στο τηλέφωνο εξυπηρέτησης καταναλωτών της Skip Careline: 210 2719909.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Check Point και AWS συνεργάζονται για ασφαλές cloud στην Ευρώπη
- Το Ιράν εξετάζει ένα «ειδικό» δικαίωμα για τις «φίλες» χώρες για το πέρασμα των Στενών του Ορμούζ
- Εκκενώνεται ο χώρος των εορτασμών στην Ουάσιγκτον εξαιτίας καταιγίδας – Χάος στα καταφύγια και το μετρό
- Συνομιλία Πούτιν – Τραμπ για μιάμιση ώρα – Τι συζήτησαν
- Στόχος ο τερματισμός της κατοχής της Κύπρου, τόνισε ο ΥΠΕΣ της Κυπριακής Δημοκρατίας από τη Βεργίνα
- Φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις – Ενεργοποιήθηκε η ομάδα Δευκαλίων του ΓΕΕΘΑ

