Με κέρδη 0,39% έκλεισε το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο, καθώς μετά το μέσο της συνεδρίασης οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς και κυρίως στις τραπεζικές μετοχές.
27
Ανοδικές τάσεις επικράτησαν την Παρασκευή στο Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε τοποθετήσεις στους περισσότερους κλάδους της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,39% στις 2.863,82 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 111 εκατ. ευρώ.
Οι επενδυτές, κυρίως μετά το μέσο της συνεδρίασης, τοποθετήθηκαν στην υψηλή και τη μεσαία κεφαλαιοποίηση, με έμφαση στον τραπεζικό κλάδο.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύθηκε κατά 0,57% στις 3.354,16 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 σημείωσε άνοδο 0,61% στις 1.593,19 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 κατέγραψε κέρδη 0,54% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 έκλεισε υψηλότερα κατά 0,06%.
Οι περισσότεροι κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Μη Μεταλλικών Ορυκτών και Τσιμέντων (+1,89%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Εκδόσεων και Εκτυπώσεων (-1,16%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών συγκέντρωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-1,90% στα 19,64 ευρώ), της ΔΕΗ (+1,21% στα 21,68 ευρώ) και της Eurobank (+0,44% στα 23 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 114 σημείωσαν άνοδο, 123 υποχώρησαν και 149 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΟΥ: Διπλάσια τα κρούσματα καρκίνου ως το 2050 – Ισχυρές ανισότητες
- Συνταγή: Φρουτοσαλάτα με μοτσαρέλα
- Τέξας: Πράκτορας της ICE πυροβόλησε και σκότωσε οδηγό στο Χιούστον
- Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές βροχές και μελτέμια στο Αιγαίο – Έως 36 βαθμούς η θερμοκρασία
- Βάλε τις πιπεριές στη διατροφή σου, κάνει καλό
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442