Αυξήθηκε ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο κατά 7,5% τον Φεβρουάριο
Αυξημένος κατά 7,5% ήταν τον Φεβρουάριο ο δείκτης κύκλου εργασιών του λιανεμπορίου, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2004, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ. Η αύξηση του τζίρου προήλθε από την άνοδο του δείκτη των καταστημάτων ειδών διατροφής και ένδυσης-υπόδησης.
88
Αυξημένος κατά 7,5% ήταν τον Φεβρουάριο ο δείκτης κύκλου εργασιών του λιανεμπορίου, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2004, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ.
Η ανάκαμψη του τζίρου των καταστημάτων κατέδειξε πως η πτώση που σημειώθηκε τον Ιανουάριο ήταν συγκυριακή και οφειλόταν πιθανότατα στον ετεροχρονισμό των εκπτώσεων.
Τα στοιχεία της ΕΣΥΕ δείχνουν αύξηση του τζίρου κατά 5,2% το Φεβρουάριο σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα σε σταθερές τιμές, ενώ σε τρέχουσες τιμές ο τζίρος σημείωσε αύξηση 7,5%, έναντι αύξησης 9,9% που είχε καταγραφεί κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2004 προς το 2003.
Σε σταθερές τιμές ο τζίρος των μεγάλων καταστημάτων τροφίμων εμφάνισε αύξηση 7,2%, των πολυκαταστημάτων 5,7%, των καταστημάτων τροφίμων – ποτών – καπνού 4,2%, των καταστημάτων φαρμακευτικών – καλλυντικών 3% και των καταστημάτων ένδυσης – υπόδησης κατά 14,4%.
Οι κλάδοι των καταστημάτων επίπλων – ηλεκτρικών ειδών και οικιακού εξοπλισμού καθώς και των βιβλίων – χαρτικών εμφάνισαν πτώση τζίρου το Φεβρουάριο κατά 2,8% και 1,5% αντίστοιχα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βουλή: Με ψήφους της ΝΔ έγινε δεκτή η πρόταση Μητσοτάκη για τον πρωτογενή τομέα
- Ιράν: Ο Τραμπ προειδοποιεί ξανά την Τεχεράνη «να σταματήσει με τα πυρηνικά»
- Ρωσία: Τι είπε ο Πούτιν για το Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ και τη Γροιλανδία – Γιατί επέκρινε τη Δανία
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Σκωτσέζικο ντους από τον Τραμπ
- Φονική κακοκαιρία με δυο νεκρούς – Μεγάλες καταστροφές στην Αττική – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης