Αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για την απόφαση της Κομισιόν περί «βασικού μετόχου»
Ορισμένοι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη, δεδομένου ότι η απόφαση της Κομισιόν δικαιώνει τη θέση της κυβέρνησης περί «βασικού μετόχου», δήλωσε ο Ευ.Μεϊμαράκης. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Ν.Αθανασάκης, καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τους πανηγυρισμούς.
30
Ορισμένοι οφείλουν να ζητήσουν συγγνώμη, δεδομένου ότι η απόφαση της Κομισιόν δικαιώνει τη θέση της κυβέρνησης περί «βασικού μετόχου», δήλωσε ο Ευ.Μεϊμαράκης. Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις τοποθετήσεις περί νίκης.
Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε ακόμα ότι η συνεργασία κυβέρνησης – κόμματος είναι αγαστή.
«Η διαφαινόμενη απόφαση της Επιτροπής που κάνει αποδεκτή τη θέση μας περί ασυμβίβαστου στο νόμο για το βασικό μέτοχο φαίνεται ότι έχει φέρει σε νευρική κρίση ορισμένους, που αντί να ζητήσουν συγνώμη από την κυβέρνηση, τον ίδιο τον Προκόπη Παυλόπουλο και τους τηλεθεατές, δίνουν εικόνα τριβής που δεν υπάρχει. Η συνεργασία κυβέρνησης – κόμματος είναι αγαστή» τόνισε.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης σημειώνει ότι όλα δείχνουν ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στο νόμο 3310/2005 της Νέας Δημοκρατίας: «Οφείλει η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις αστείες τοποθετήσεις για νίκες και επιτυχίες γιατί, όπως από την αρχή τονίζαμε, το πρόβλημα σε καμία περίπτωση δεν ήταν το Σύνταγμα της χώρας, και ο νόμος όφειλε να είναι συμβατός και με το Σύνταγμα και με το Κοινοτικό Δίκαιο.»
Ο κ. Αθανασάκης κάλεσε την κυβέρνηση να κινηθεί ακόμα και πέρα από τις προθεσμίες της κατεπείγουσας διαδικασίας που τίθενται με την αποστολή της αιτιολογημένης γνώμης και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, έτσι ώστε να μην κινδυνεύσει η χώρα να χάσει ούτε ένα ευρώ από αυτές τις χρηματοδοτήσεις.
Τέλος, υπενθυμίζει την πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, για διακομματική συνεννόηση υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
- Θεσαλονίκη: Τι λέει η Ryanair για το σπασμένο παράθυρο αεροσκάφους σε πτήση της
- Η επιδημία του Έμπολα στο Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται «αόρατα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
- Η πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας και ο Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης περιμένουν το δεύτερο παιδί τους
- Για «λαϊκισμό» μιλάει ο Μητσοτάκης της αισχροκέρδειας – Με «καρφιά» για το ΠΑΣΟΚ «ομολογεί» τον φόβο ΝΔ για την επάνοδο Τσίπρα
- Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή
- Για πρώτη φορά, γεωλόγοι είδαν τον γήινο φλοιό να σκίζεται και να απελευθερώνει λάβα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






























![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)





















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442