Η Κομισιόν απαίτησε τη Μ.Τετάρτη από την Microsoft «να ικανοποιήσει επειγόντως και πλήρως» τις απαιτήσεις της σχετικά με την εφαρμογή των διορθωτικών μέτρων που επιβλήθηκαν στην εταιρεία το 2004, προειδοποιώντας για νέα πρόστιμα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαίτησε τη Μ.Τετάρτη από την Microsoft «να ικανοποιήσει επειγόντως και πλήρως» τις απαιτήσεις της σχετικά με την εφαρμογή των διορθωτικών μέτρων που επιβλήθηκαν στην εταιρεία το 2004, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση είναι πιθανόν να επιβληθούν νέα πρόστιμα.
Η επίτροπος Ανταγωνισμού Νέλι Κρόες συναντήθηκε το βράδυ της Μ.Τρίτης με τον Στιβ Μπόλμερ, κατόπιν αιτήματος του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της Microsoft, και του δήλωσε πως «η Επιτροπή περιμένει να ικανοποιηθεί επειγόντως και πλήρως η απόφαση που ελήφθη το Μάρτιο του 2004».
«Αν αυτό δεν συμβεί, η Επιτροπή θα υποχρεωθεί να επιβάλει επίσημα μέτρα για να εξασφαλίσει ότι θα εφαρμοστούν τα διορθωτικά μέτρα» που επέβαλε στην εταιρεία, σημείωσε ο εκπρόσωπος της κ. Κρόες, Τζόναθαν Τοντ.
«Αν μια επιχείρηση δεν συμμορφώνεται προς μια απόφαση της Επιτροπής, μπορεί να τιμωρηθεί με πρόστιμο 5% επί του παγκόσμιου ημερήσιου τζίρου της» προσέθεσε.
Τον Μάρτιο του 2004 οι Βρυξέλλες είχαν επιβάλει στη Microsoft πρόστιμο ρεκόρ 497 εκατ. ευρώ για τις πρακτικές της, που κρίθηκε ότι παραβιάζουν τον ανταγωνισμό.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας