«Ο πρωθυπουργός είναι σε αδιέξοδο» σχολιάζει το ΠΑΣΟΚ
Για αδιέξοδο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, για επανάληψη υποσχέσεων και εξαγγελιών και για προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας την συνεντευξη του πρωθυπουργού.
53
Για αδιέξοδο του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης, για επανάληψη υποσχέσεων και εξαγγελιών και για προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών κατηγόρησε τον Κώστα Καραμανλή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας την συνεντευξη του πρωθυπουργού σε κυριακάτικη εφημερίδα.
«Το αδιέξοδο, στο οποίο έχει περιέλθει η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός είναι προφανές. Δεκατρείς μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας, ο κ. Καραμανλής επαναλαμβάνει υποσχέσεις και εξαγγελίες, ενώ επιχειρεί, ως συνήθως, τη μετάθεση των δικών του ευθυνών» τόνισε ο κ. Αθανασάκης.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο πρωθυπουργός «προσπαθεί να δημιουργήσει μια νέα ελπίδα σε όσους πίστεψαν τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και είδαν, μέσα σε τόσο σύντομο χρόνο, τις ελπίδες τους να διαψεύδονται από την έλλειψη ειλικρίνειας, την ασυνέπεια, την αναξιοπιστία και τις λανθασμένες και αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ».
«Οι διαρθρωτικές αλλαγές, που εξαγγέλλει ξανά, είναι βέβαιο ότι, θα προωθηθούν από αυτή την κυβέρνηση σε λάθος κατεύθυνση και με το χειρότερο τρόπο. Η δε δήλωση, ότι δεν θα ληφθούν νέα αντιλαϊκά μέτρα, έχει την ίδια μηδενική αξιοπιστία με τις αντίστοιχες δηλώσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών του μέχρι λίγο καιρό πριν, τις οποίες ακολούθησε η κοινωνικά άδικη γενική αύξηση των έμμεσων φόρων» επισήμανε ο κ. Αθανασάκης.
«Ο κ. πρωθυπουργός άλλα λέει, άλλα εννοεί και άλλα κάνει. Πίσω από τις μεγάλες λέξεις κρύβονται κακές πολιτικές. Και πάντα του φταίει κάποιος άλλος. Το ΠΑΣΟΚ, που φταίει γενικώς, η Δημόσια Διοίκηση, τα μέσα ενημέρωσης, όταν αυτό που χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση και αυτόν τον πρωθυπουργό, είναι η αποτυχία σε όλους τους τομείς» κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.
«Στη συνέντευξη που έδωσε ο κ. Καραμανλής εμφανίζεται επίμονα αμήχανος και νομίζω ότι εκφράζει απλώς την αδυναμία του να κατανοήσει την πραγματικότητα και να συλλάβει τα μηνύματα που στέλνει μέσα από τις διάφορες έρευνες η κοινή γνώμη» δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Ο κ. Καραμανλής συγχέει την πολιτική σταθερότητα με την αδυναμία κατανόησης της πραγματικότητας και προσαρμογής σε αυτήν και συγχέει την αποφασιστικότητα με την πεισματική επιμονή σε αδιέξοδες επιλογές, όπως είναι για παράδειγμα η απογραφή και ο βασικός μέτοχος. Αυτά όμως τώρα τα πληρώνει όχι μόνο ο ίδιος και η κυβέρνησή του άλλά η οικονομία, ο πολίτης, η χώρα συνολικά» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.
Ερωτηθείς για το γκάλοπ της GPO για λογαριασμό της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, ο κ. Βενιζέλος σχολίασε ότι οι μετρήσεις της κοινής γνώμης «δείχνουν μια εντυπωσιακή πτώση της αξιοπιστίας της κυβέρνησης σε όλους τους τομείς».
Σχόλιο Ρουσόπουλου και ανταπάντηση Αθανασάκη
«Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε πραγματικά τον εαυτό του. Όσο και αν επιχειρεί να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, οι πολίτες γνωρίζουν καλά ποιοι, με τις πράξεις και τις παραλείψεις τους, οδήγησαν τη χώρα χαμηλά και τους πολίτες σε αδιέξοδο» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος την τοποθέτηση Αθανασάκη.
«Η αλήθεια, την οποία οι Ελληνίδες και οι Έλληνες γνωρίζουν και αναγνωρίζουν, είναι ότι η χώρα αλλάζει με σταθερά και σίγουρα βήματα για ένα καλύτερο αύριο. Και αυτήν την πορεία κανένα ρητορικό σχήμα δεν μπορεί να υπονομεύσει» κατέληξε.
«Όσα λέει στην απάντησή του ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, δεν τα πιστεύει ούτε ο ίδιος» ανταπάντησε ο κ. Αθανασάκης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ετοιμάζεται οδικός χάρτης για την προστασία και διαχείριση της λίμνης Βιστωνίδας
- «Emily in Paris»: Πότε ξεκινούν τα γυρίσματα στη Μύκονο – σε ποια σημεία του νησιού
- Επεισόδια σε αγώνα Futsal στην Κύπρο (vid)
- Λέσβος: Συνελήφθη αγρότης που μετέφερε παράνομα 480 πρόβατά εν μέσω καραντίνας για τον αφθώδη πυρετό
- Κλειστή η Καραγιώργη Σερβίας λόγω θραύσης αγωγού της ΕΥΔΑΠ – Αυξημένη η κίνηση στο Σύνταγμα
- Μήνυση σε διασώστες του ΕΚΑΒ στην Κρήτη για ανθρωποκτονία από αμέλεια – Συγγενείς γυναίκας που πέθανε στη θάλασσα
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Το ΠΑΣΟΚ απαντά στο Μαξίμου με ολοκληρωμένη πρόταση
- ΠΑΣΟΚ: Ευθεία πρόκληση στο κράτος δικαίου η προσπάθεια Κασιδιάρη για επάνοδο στην πολιτική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 08.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/greg-rakozy-oMpAz-DN-9I-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442