30

Σε «σίριαλ» τείνει να εξελιχθεί η υπόθεση του πολιτικού ασύλου που έχει χορηγήσει η Βραζιλία στον ανατραπέντα πρόεδρο του Ισημερινού, ο οποίος καταγγέλλει ότι ανετράπη παράνομα. Ο πρεσβευτής της Βραζιλίας στο Κίτο συζητά το θέμα με τον νέο πρόεδρο της χώρας, ωστόσο, στην κυβέρνηση οι απόψεις διίστανται.

Ο Βραζιλιάνος διπλωμάτης, Σέρζιο Φλορένσιο Σομπρίνιο, συναντήθηκε με τον νέο πρόεδρο του Ισημερινού Αλφρέδο Παλάσιο. «Η κυβέρνηση θα εξετάσει προσεκτικά το θέμα του ασύλου που παραχωρεί η βραζιλιάνικη κυβέρνηση» δήλωσε ο πρεσβευτής.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης της χώρας είχε διαβεβαιώσει ότι το Κίτο θα επιτρέψει στον τέως πρόεδρο να αναχωρήσει για τη Βραζιλία.

Ήδη, αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας της Βραζιλίας βρίσκεται σε πόλη κοντά στα σύνορα με τον Ισημερινό και αναμένει το «πράσινο φως» για να εισέλθει στη χώρα.

Όμως, ο υπουργός Εξωτερικών Αλφρέδο Χιλ δήλωσε ότι το θέμα χρειάζεται «περαιτέρω εξέταση». Την ίδια ώρα, εκατοντάδες διαδηλωτές έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της πρεσβείας της Βραζιλίας και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν στον τέως πρόεδρο να φύγει.

Ο έκπτωτος Λούσιο Γκουτιέρες κατήγγειλε από την πλευρά του ότι ανετράπη παράνομα. «Θέλουν να με απομακρύνουν χωρίς την πρέπουσα πολιτική διαδικασία» δήλωσε ο Γκουτιέρες, πρώην αξιωματικός του στρατού, τηλεφωνικά στην εφημερίδα Λα Όρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ