Πάνω από τις 2.900 μονάδες το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν στο Χρηματιστήριο την Παρασκευή, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, καθώς οι επενδυτές, εν μέσω θετικού κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, προχωρούν σε τοποθετήσεις σε όλο σχεδόν το φάσμα της αγοράς.
Ο γενικός δείκτης ενισχύεται κατά 0,99% στις 2.926,89 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 67,8 εκατ. ευρώ.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν κέρδη, μετά τα θετικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Ericsson.
Στη Σοφοκλέους το επενδυτικό ενδιαφέρον στρέφεται στην υψηλή κεφαλαιοιποίηση και κυρίως στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών.
Ο FTSE/ASE 140 ενισχύεται κατά 0,96% στις 3.426,73 μονάδες και ο FTSE/ASE 20 βρίσκεται υψηλότερα κατά 1% στις 1.632,36 μονάδες. Ο FTSE/ASE Mid Cap 40 σημειώνει άνοδο 0,68% και ο FTSE/ΑSE Small Cap 80 καταγράφει κέρδη 0,97%.
Όλοι σχεδόν οι κλαδικοί δείκτες είναι σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι εταιρείες Τηλεπικοινωνιών (+2,05%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Πληροφορικής (-0,67%).
Την υψηλότερη αξία συναλλαγών σημειώνουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+0,47% στα 21,38 ευρώ), του ΟΤΕ (+2,23% στα 14,68 ευρώ) και της Alpha Bank (+1,08% στα 26,30 ευρώ).
Από τις μετοχές που διακινούνται, 169 ενισχύονται, 80 υποχωρούν και 136 παραμένουν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Στη «δίνη» των διαγραφών
- Κιβωτός του Κόσμου: Ομόφωνα ένοχο έκρινε το δικαστήριο τον ιδρυτή της Οργάνωσης, πατέρα Αντώνιο
- Καντέρ: «Ελπίζω να έρθω στον Παναθηναϊκό όταν φύγει το καθεστώς Ερντογάν – Έχω μιλήσει με τον Γιαννακόπουλο»
- Θεσσαλονίκη: Παρανάλωμα του πυρός έγιναν τα ξημερώματα τρία αγροτικά οχήματα
- Κίνηση στους δρόμους: Μποτιλιάρισμα σε Κηφισό και κέντρο – Καθυστερήσεις σε Αττική Οδό
- «ΑS»: «Σιλβέν Φρανσίσκο, ο μεγάλος στόχος της Μπαρτσελόνα για το καλοκαίρι»


