Αυτοεξαιρείται ο Γ.Κάπος από τη διαδικασία παύσης δέκα δικαστικών
Την απόφασή του να μην μετάσχει στις Ολομέλειες του Αρείου Πάγου που θα εξετάσουν τις παραπομπές δικαστικών για οριστική παύση από το Σώμα, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γ.Κάπος και διέψευσε φήμες περί σύγκρουσης με τον εισαγγελέα Δ.Λινό.
Την απόφασή του να μην μετάσχει στις Ολομέλειες του Αρείου Πάγου που θα εξετάσουν τις παραπομπές δικαστικών για οριστική παύση από το Σώμα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιώργος Κάπος.
Εξηγώντας την απόφασή του να αυτοεξαιρεθεί από τη διαδικασία, ο κ. Κάπος τόνισε ότι ενεργεί με γνώμονα τη βασική αρχή της «δίκαιης δίκης», αφού η διαδικασία παραπομπής συγκεκριμένων δέκα δικαστικών λειτουργών κινήθηκε από τον ίδιο.
Σύμφωνα με τα Νέα, ο κ. Κάπος υπογράμμισε πως είναι η πρώτη φορά που οι παραπεμπόμενοι για υπηρεσιακή ανεπάρκεια -έτσι διατυπώνεται ο λόγος της παραπομπής στις έγγραφες εισηγήσεις του- ελέγχονται ουσιαστικά για «σοβαρή έλλειψη ήθους».
Στις ίδιες δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου διέψευσε τις φήμες -«παρερμηνείες ηθελημένες ή αθέλητες» όπως τις χαρακτηρίζει ο ίδιος- που τον φέρουν να συγκρούεται με τον εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Δημήτρη Λινό, ως προς τους χειρισμούς για την αυτοκάθαρση του δικαστικού σώματος.
Τέλος, όσον αφορά την τοποθέτηση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Ν.Γεωργίλη, που διαφωνεί με την απευθείας παραπομπή των δικαστικών λειτουργών στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου υποστήριξε ότι καθένας μπορεί να εκφραστεί με την ψήφο του μετά τη συζήτηση της υπόθεσης.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).