Φορολογικά έσοδα δισ. ευρώ κινδυνεύουν να χάσουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ
Δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά έσοδα κινδυνεύουν να χάσουν πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (μεταξύ των οποίων και η ελληνική), εφόσον το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιώσει τη βρετανική αλυσίδα λιανικών πωλήσεων Marks & Spencer.
27
Δισεκατομμύρια ευρώ σε φορολογικά έσοδα κινδυνεύουν να χάσουν πολλές ευρωπαϊκές κυβερνήσεις (μεταξύ των οποίων και η ελληνική), εφόσον το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαιώσει τη βρετανική αλυσίδα λιανικών πωλήσεων Marks & Spencer.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η Marks & Spencer προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά βρετανικού νόμου, ζητώντας την επιστροφή 56 εκατ. δολαρίων περίπου, καθώς είναι αντίθετη με το ότι θα έπρεπε να επιτρέψει την έκπτωση των ζημιών από τα παραρτήματά της στο Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Γερμανία.
Η βρετανική αλυσίδα την περίοδο 1998-2001 προσπάθησε να μετατοπίσει τις ζημίες των θυγατρικών της, αξιοποιώντας τις διατάξεις του νόμου που επιτρέπουν σε μέλος ομίλου βρετανικών εταιρειών, να μεταφέρει τις ζημίες του σε ένα άλλο μέλος.
Όμως, το αίτημα απορρίφθηκε και η εταιρεία, ενώπιον πλέον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, υποστήριξε ότι πλήττονται οι επιχειρήσεις που έχουν θυγατρικές εκτός της χώρας.
«Ο συγκεκριμένος νόμος δεν εναρμονίζεται με τον νόμο της Κοινότητας», υπογράμμισε ο γενικός εισαγγελέας του Ευρωδικαστηρίου, στην έκθεση του για την υπόθεση. Ο κανονισμός, ο οποίος θα ακολουθήσει, την έκθεση, θα εφαρμοστεί στο περίπου 85% των περιπτώσεων, αργότερα μέσα στο έτος.
Οι εκπτώσεις φόρων πολλών δισ. ευρώ ενδέχεται να είναι το επόμενο βήμα, εάν το Δικαστήριο υπερασπιστεί το αίτημα της Marks & Spencer. Όλα τα μέλη της ΕΕ των 15 (εκτός της Δανίας, της Αυστρίας και της Ιταλίας), ενδέχεται να χάσουν πολλά δισ. ευρώ από τα έσοδά τους. Οι χώρες που εισήλθαν στην ΕΕ τον Μάιο του 2004 δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ανδρουλάκης: Η οικονομία στην κατάψυξη μόλις τελειώσει το Ταμείο Ανάκαμψης, αυτή είναι η κατάκτηση Μητσοτάκη
- MEGA: Στην κορυφή της τηλεθέασης με τον αγώνα Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν
- Ο Τραμπ θέλει να χακάρει το ευρωπαϊκό Διαδίκτυο – Πλατφόρμα θα ξεκλειδώνει το απαγορευμένο περιεχόμενο
- Πρόβλημα στην Ίντερ: Τραυματίστηκε ο Λαουτάρο
- Η κυβέρνηση Τραμπ διευρύνει τις εξουσίες της ICE – Έχει πλέον δικαίωμα να συλλαμβάνει πρόσφυγες
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Οι επικίνδυνες περιοχές

