
Εντός του Απριλίου το νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών για τη λειτουργία των ταξί
Έντεκα νέες πιάτσες ταξί στο Λεκανοπέδιο, ειδικές ραδιοσυχνότητες, κυκλοφορία 7θέσιων ταξί και οχημάτων για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι μερικά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο ν/σ του υπουργείου Μεταφορών που παρουσιάζεται εντός του Απριλίου.
30
Έντεκα νέες πιάτσες ταξί στο Λεκανοπέδιο, ειδικές ραδιοσυχνότητες, κυκλοφορία 7θέσιων ταξί και οχημάτων για άτομα με ειδικές ανάγκες είναι μερικά από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο ν/σ του υπουργείου Μεταφορών που παρουσιάζεται εντός του Απριλίου.
Αναλυτικά, οι πιάτσες που θα δημιουργηθούν είναι έξι στο Δήμο Αθηναίων (Όθωνος, Ιπποκράτους, Μαυρομματαίων, Πλ. Βικτωρίας, Πλ. Ομονοίας και Πλ. Κολωνακίου), δύο στο Δήμο Πειραιά (Αριστείδου και Ακτή Τζελέπη), δύο στον Αγ. Δημήτριο (Λ. Βουλιαγμένης) και μία στο σταθμό του Μετρό Εθνική Αμυνα.
Επίσης, επεκτείνεται η απαγόρευση έκδοσης νέων αδειών μέχρι 31/12/2008, λόγω του υπερκορεσμού του επαγγέλματος.
Δίνεται η δυνατότητα στις εταιρείες να θέσουν σε κυκλοφορία για κάθε εκατό ταξί δύο επιπλέον οχήματα αποκλειστικά για την εξυπηρέτηση των ατόμων με ειδικές ανάγκες.
Για την απόκτηση των οχημάτων αυτών, που θα είναι ειδικά διαμορφωμένα και θα έχουν λευκό χρώμα, προβλέπεται επιδότηση.
Προβλέπεται επίσης η δυνατότητα ταξινόμησης και ενός ταξί τύπου βαν επτά θέσεων για ειδικές μισθώσεις εφόσον πρώτα ταξινομηθούν από τις εταιρείες τα δύο οχήματα για εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακίνητα: Στο μικροσκόπιο της ΑΑΔΕ αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb και «κρυφές» αγοραπωλησίες
- ΗΠΑ: Τραμπ, ICE και ακροδεξιά στρέφουν τους προοδευτικούς Αμερικανούς στα όπλα
- Super League: Must win παιχνίδι για τον Άρη και «τελικός» στην Κρήτη – Τα τρία κομβικά ματς των play out
- Μία αγορά εργασίας που απαιτεί τα πάντα, αλλά προσφέρει ψίχουλα: Η αλήθεια πίσω από την «απρόθυμη» Gen Z
- Παρά τα θετικά σημάδια για συνομιλίες ο Τραμπ ζητά συμφωνία μέχρι την Τετάρτη – «Αλλιώς μπορεί να ρίξουμε βόμβες»
- Γιώργος Μυλωνάκης: Συνεχίζει να νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ

