Το καλοκαίρι η δημοπράτηση της πρώτης επέκτασης του τραμ προς Πειραιά
Στις αρχές του καλοκαιριού σχεδιάζεται από το υπουργείο Μεταφορών η δημοπράτηση της πρώτης επέκτασης του τραμ από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το κέντρο του Πειραιά. Το τραμ θα καταλήγει στην Πλατεία Καραϊσκάκη, κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ και του ΟΣΕ.
51
Στις αρχές του καλοκαιριού σχεδιάζεται από το υπουργείο Μεταφορών η δημοπράτηση της πρώτης επέκτασης του τραμ από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας μέχρι το κέντρο του Πειραιά.
Κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στον Πειραιά για το συγκοινωνιακό χάρτη της πόλης ανακοινώθηκε ότι η συγκεκριμένη επέκταση του τραμ θα ξεκινά από το Νέο Φάληρο (ΣΕΦ) και μέσω του κέντρου του Πειραιά θα καταλήγει στην Πλατεία Καραϊσκάκη, κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ και του OΣΕ.
Το συγκεκριμένο τμήμα της γραμμής, μήκους 3,2 χλμ. και προϋπολογισμού 38 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει έξι στάσεις στον διάδρομο «ΣΕΦ – Τζαβέλλα – Γρ. Λαμπράκη – Βασ. Γεωργίου Α – Ακτή Ποσειδώνος – Ακτή Καλλιμασιώτη – Σταθμός ΗΣΑΠ – OΣΕ». Η επέκταση αυτή θα εξυπηρετεί τη σύνδεση του κέντρου και του Λιμένα Πειραιά με τη νοτιότερη παραλιακή ζώνη, ενώ στο μέλλον θα μπορεί να επεκταθεί έως το Πέραμα και τη Δραπετσώνα.
Σε δημοσίευμα των Νέων αναφέρεται ότι σύμφωνα με μελέτες που διαθέτει η εταιρεία Τραμ Α.Ε., για να αυξηθεί η επιβατική κίνηση του τραμ και να είναι κερδοφόρα η λειτουργία του θα πρέπει οπωσδήποτε το νέο μέσο να συνδέει τη Νέα Σμύρνη και τη Γλυφάδα με το κέντρο του Πειραιά.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Μεταφορών Τ. Νεράντζης, με την επέκταση αυτή θα εξυπηρετηθούν κυρίως οι μετακινήσεις προς το κέντρο και το λιμάνι του Πειραιά από τους νότιους παραλιακούς δήμους, καθώς και οι μετακινήσεις στο εσωτερικό του Πειραιά (σύνδεση κέντρου- αγοράς- λιμανιού).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη την Παρασκευή – Πού θα σημειωθούν καταιγίδες
- Dark Web: Το παράλληλο και ολοζώντανο Σκοτεινό Διαδίκτυο
- Έλζα Σκιαπαρέλι: Η σχεδιάστρια που έκανε τη μόδα τέχνη
- «Κολλημένος» με τα smartphones; Αυτό λέει πολλά για τα συναισθήματά σου
- Η ψυχική ισορροπία του Τραμπ ξανά υπό αμφισβήτηση – Θα μπορούσε ένα άρθρο του Συντάγματος να τον καθαιρέσει;
- Ο δισεκατομμυριούχος που θέλει να «καταλάβει» το Αμερικανικό Πεντάγωνο
- Οι φύλακες άγγελοι της Μπρίτνεϊ Σπίαρς – Καθοριστικός ο ρόλος των γιών της για την ψυχική της υγεία
- Στρατηγική, συμφέρον και ιμπεριαλισμός: Η σχέση ΗΠΑ και Ισραήλ έχει γερά θεμέλια – Πόσο μπορεί να κρατήσει;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442