«Στοπ» σε τραπεζική ληστεία – μαμούθ έβαλε η βρετανική αστυνομία
Έληξε προτού καν εκδηλωθεί μια από τις μεγαλύτερες τραπεζικές ληστείες στην ιστορίας της Βρετανίας. Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει έγκαιρα τους δράστες, οι οποίοι θα αποσπούσαν «ηλεκτρονικά» από την τράπεζα Sumitomo Mitsui 316 εκατ. ευρώ.
30
Έληξε προτού καν εκδηλωθεί μια από τις μεγαλύτερες τραπεζικές ληστείες στην ιστορίας της Βρετανίας. Αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει έγκαιρα τους δράστες, οι οποίοι θα αποσπούσαν «ηλεκτρονικά» από την ιαπωνική τράπεζα Sumitomo Mitsui το ποσό των 316 εκατ. ευρώ.
Όπως μετέδωσε το BBC, η έρευνα της αγγλικής αστυνομίας ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2004. Τότε είχε γίνει αντιληπτό ότι χάκερς είχαν καταφέρει να αποκτήσουν πρόσβαση στο σύστημα των γραφείων της ιαπωνικής τράπεζας στο Λονδίνο.
Μάλιστα, λίγο μετά την απόκαλυψη του σχεδίου, ένας 32χρονος συνελήφθη στο Ισραήλ. Είχε προσπαθήσει να μεταφέρει από την ιαπωνική τράπεζα σε δικό του λογαριασμό το ποσό των 13,9 εκατ.λιρών (περίπου 20 εκατ. ευρώ).
Εκπρόσωπος της Sumitomo Mitsui στο Τόκιο διαβεβαίωσε ότι η τράπεζα δεν έχει χάσει ούτε ένα γιέν από την απόπειρα ληστείας.
«Η υπόθεση ερευνάται, κατά συνέπεια δεν μπορώ να πω τίποτε παραπάνω» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί βλέπουμε τόσα πολλά βίντεο στα social media;
- Οι νέες ρυθμίσεις για την ετήσια άδεια: Πώς θα χορηγείται από φέτος
- Συνταγή: Πατατοσαλάτα
- Τέχνασμα του Τραμπ η παράταση της εκεχειρίας λένε οι Ιρανοί – «Πράξη πολέμου ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ»
- Κορύφωση της βίας στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
- Για αυτό η μουσική μας φέρνει πιο κοντά
- Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
- Απαρηγόρητη η Ντενίζ Ρίτσαρντς για τον θάνατο του Πάτρικ Μαλντούν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)
































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442