66

Όπως συμβαίνει σε περιπτώσεις αποτυχίας του Ολυμπιακού, ο Νίκος Αλέφαντος έκανε και πάλι την εμφάνισή του!

Ο πρώην τεχνικός των «ερυθρολεύκων» μίλησε στην «ΕΡΑ-Σπορ» με αφορμή το 4-0 από τη Νιούκαστλ, έπλεξε το εγκώμιο του… εαυτού του, κατηγόρησε τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ύμνησε τον Σωκράτη Κόκκαλη, απαρρίθμησε κάμποσες επιτυχίες, που θα είχαν πετύχει οι «ερυθρόλευκοι» ποδοσφαιριστές, αν ήταν αυτός προπονητής τους.

Είπε μάλιστα πως δεν θα έβγαζε ποτέ τον Ριβάλντο από την ενδεκάδα, χαρακτήρισε τη Λα Κορούνια «ομάδα της πλάκας» και πρόσθεσε πως «δεν υπάρχει καμία Λίβερπουλ».

Τα βασικότερα σημεία της συνέντευξης:

– Για τον εαυτό του:

«Αν ήμουν στον Ολυμπιακό, θα ήμασταν δέκα βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο. Αν δεν ήταν έτσι, θα αυτοκτονούσα!

» Ο εφετινός Παναθηναϊκός παίζει σαν ερασιτεχνική ομάδα. Ο περυσινός, αυτός που αντιμετώπισα εγώ, ήταν καλύτερος. Πέρυσι, το διάστημα που ήμουν εγώ στην ομάδα, κατορθώσαμε πολλά πράγματα. Σαρώσαμε τα χρονόμετρα με τους συνεργάτες μου στις προπονήσεις.

» Το πρωτάθλημα μας το έκλεψαν. Ο Καστίγιο είπε ότι είμαι ο καλύτερος προπονητής. Είναι σωστό που τον τιμωρήσαμε για αυτά που είπε;».

– Για τον Κόκκαλη:

«Θεωρώ τον Κόκκαλη τον καλύτερο πρόεδρο όλων των εποχών. Τον συγκρίνω μόνο με μεγάλους προέδρους της Μίλαν, της Ιντερ, της Μπαρτσελόνα, της Ρεάλ Μαδρίτης.

» Έφτιαξε το Καραϊσκάκη, το προπονητήριο στο Ρεντη, πήρε επτά πρωταθλήματα και έφερε πολλούς παικταράδες. Όλες οι αποφάσεις που έχει πάρει είναι σωστές».

– Για τις αντιπάλους του Ολυμπιακού στην Ευρώπη:

«Η φετινή πορεία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, δεν ήταν αξιοπρεπής. Με το υλικό που έχει η ομάδα και με την βοήθεια του κόσμου, έπρεπε να έφθανε ψηλά.

» Έπαιξε με τη χειρότερη ομάδα, τη Λα Κορούνια. Ήταν ομάδα της πλάκας. Ο Ολυμπιακός δεν έκανε τίποτα. Μετά η Μονακό. Είναι ποδοσφαιριστές αυτοί; Πως κατάντησε έτσι ο Σαβιόλα;

» Ο Ολυμπιακός πρέπει να έκανε πλάκα. Μετά η Λίβερπουλ. Ποια Λίβερπουλ; Δεν υπάρχει Λίβερπουλ».

– Για τους ποδοσφαιριστές:

«Ο Αλέφαντος μετράει. Να το ξέρετε αυτό. Και ο Ριβάλντο θα με άκουγε. Δεν θα είχε πρόβλημα. Όμως εγώ δεν θα τον έβγαζα καθόλου, γιατί είναι παικταράς.

» Είχα πει στον Κόκκαλη για τον Νικοπολίδη. Είναι τερματοφυλακάρα. Ο Κόκκαλης κάνει ότι του λες. Του είχα πει για έναν ακόμη παίκτη, που τον προόριζα για αλλαγή, για τον Γκέκα.

» Επίσης, είχα για έναν ακόμη επιθετικό, της Κρουζέιρο νεαρό, 22 χρονών. Μου μίλησε για αυτόν ο Ζιοβάνι».

– Για το πώς παίζει η ομάδα:

«Είναι απαράδεκτο να παίζει ο Ολυμπιακός με 4-5-1 και να μένει έξω ο Ζιοβάνι, ο παικταράς, ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος. Όπως και ο Καστίγιο. Ο Ριβάλντο θα είχε βάλει 14 γκολ. Σαν ομάδα συνολικά θα είχαμε βάλει 50 γκολ.

» Είναι ευθύνη του Μπαγιεβιτς. Δεν μπορεί να βάζεις ας πούμε τον Βάλλα πάνω στο Σίρερ. Αλλο είναι να έχει τον δικό μου γυμναστή, που είναι καθηγητής Πανεπιστημίου και άλλο τον Μπουρουτζίκα».

Και στο τέλος πρόσθεσε:

«Ποιος δεν θα πήγαινε στον Ολυμπιακό; Ποιος; Ακόμα και στην Μίλαν να ήμουν, αν με ζητούσε ο Ολυμπιακός, θα έσπαγα το συμβόλαιο μου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ