Πρόταση για δημιουργία μητροπολιτικού φορέα διαχείρισης του «πρασίνου» της Αττικής
Τη δημιουργία μητροπολιτικού φορέα διαχείρισης του «πρασίνου» της Αττικής, ο οποίος θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί περιβαλλοντικές δράσεις, με βάση τη διανομαρχιακή και διαδημοτική συνεργασία, πρότεινε την Τρίτη η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Φ.Γεννηματά.
71
Τη δημιουργία μητροπολιτικού φορέα διαχείρισης του «πρασίνου» της Αττικής, ο οποίος θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί περιβαλλοντικές δράσεις, με βάση τη διανομαρχιακή και διαδημοτική συνεργασία, πρότεινε την Τρίτη η υπερνομάρχης Αθηνών-Πειραιώς Φώφη Γεννηματά, μιλώντας σε συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου.
Η κ. Γεννηματά δήλωσε ότι η υπερνομαρχία είναι έτοιμη να αναλάβει το συντονιστικό ρόλο του φορέα αυτού, που, όπως τόνισε, θα πρέπει να λειτουργεί σε συνεργασία με την κεντρική διοίκηση, χωρίς όμως να δεσμεύεται από τη γραφειοκρατική δομή της.
Είπε εξάλλου ότι η χρηματοδότηση θα πρέπει να προέρχεται από ένα μεικτό σύστημα κρατικής επιχορήγησης, πόρων από δραστηριότητες ήπιας μορφής μέσα στους χώρους «πρασίνου» και από μεταφορά κάποιων φόρων.
Στα μεγάλα ζητήματα για το «πράσινο» της Αττικής αναφέρθηκε από την πλευρά του ο νομάρχης Πειραιά, Γιάννης Μίχας. Συγκεκριμένα, ο κ. Μίχας μίλησε για το Ελληνικό, το πάρκο στο Γουδί, τον ιππόδρομο και το Φαληρικό θαλάσσιο μέτωπο, τα πρώην Λιπάσματα, τη ΧΡΩΠΕΙ, την ΚΥΔΕΠ, το αμαξοστάσιο ΟΣΕ στη Λεύκα, το βορειοδυτικό θαλάσσιο μέτωπο και τον Ελαιώνα.
«Η κοινή συνιστώσα της θέσης μας για τους χώρους αυτούς είναι πως πρέπει να παραμείνουν ελεύθεροι χώροι πρασίνου» είπε ο κ. Μίχας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- ΕΦΚΑ – ΚΕΑΟ: Ρύθμιση χρεών σε 72 δόσεις – Νέα ευκαιρία για περίπου 1,5 εκατ. οφειλέτες
- «Απογειώνονται» οι καθυστερήσεις στις πτήσεις
- Νησιά και λειψυδρία – Τι φταίει και τι πρέπει να γίνει
- Η τεχνητή νοημοσύνη απέκτησε τον μεγαλύτερο αντίπαλό της: την κοινωνία
- Τα ψέματα δημιουργούν πρόβλημα ακόμα κι αν είναι για καλό σκοπό
- Ο Βιν Ντίζελ μοιράζεται στιγμιότυπα από τα παρασκήνια της ταινίας «Fast Forever»
- Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ: Ο Τραμπ δεν ξεχνά ότι δεν τον βοήθησαν με το Ιράν – Και θα το καταστήσει σαφές
- Στεγαστική κρίση: «Βουτιά» στις βαθύτερες αιτίες της – Από το δικαίωμα στην κατοικία στην επισφάλεια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442