
Αρνείται το διαχειριστικό έλεγχο στις μητροπόλεις η κυβέρνηση
Δεν συμβάλλει σε τίποτα ο διαχειριστικός έλεγχος των μητροπόλεων, δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Γ.Δραγασάκη. Σημείωσε, ωστόσο, ότι εκεί που υπάρχουν περιπτώσεις κακοδιοίκησης «είμαστε υποχρεωμένοι να συντρέξουμε».
38
Δεν συμβάλλει σε απολύτως τίποτα ο διαχειριστικός έλεγχος των μητροπόλεων, δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Αδάμ Ρεγκούζας απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΝ Γιάννη Δραγασάκη.
Προκειμένου να πραγματοποιηθεί ένας έλεγχος, πρέπει να υπάρχει το έναυσμα, δηλαδή διοικητική ή δικαστική εντολή, είπε ο κ. Ρεγκούζας βασιζόμενος σε απάντηση που έδωσε στις 28/5/2001 ο τότε γενικός διευθυντής του υπουργείου Παιδείας Κ.Κοντογιάννης, όταν τέθηκε θέμα ενεργοποίησης του νομοθετικού πλαισίου από τον τότε υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Δρυ.
Ο κ. Ρεγκούζας παρατήρησε επίσης ότι το κράτος δεν έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει τόσους ελεγκτές, προκειμένου να ασκήσει προληπτικό έλεγχο σε τέτοιους οργανισμούς.
Σημείωσε, ωστόσο, ότι εκεί που υπάρχουν περιπτώσεις κακοδιοίκησης «είμαστε υποχρεωμένοι να συντρέξουμε. Δώστε μας συγκεκριμένες καταγγελίες, ώστε να εξασφαλίσουν και την ανάλογη εισαγγελική εντολή για τους ελέγχους» είπε ο υφυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι «η όποια καλλιέργεια κλίματος εναντίον της Εκκλησίας εμάς δεν μας βρίσκει σύμφωνους. Οι όποιες διαδικασίες κάθαρσης ανήκουν στην ίδια την Εκκλησία».
Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε ότι η απάντηση του κ. Ρεγκούζα δημιουργεί μείζον πολιτικό θέμα και ζήτησε να ενημερωθεί ο πρωθυπουργός. Υποστήριξε ότι ο νόμος 590/1977 περί του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας προβλέπει ότι «αι πράξεις διαχειρίσεως της εκκλησίας υπόκεινται σε οικονομικό έλεγχο» και ότι δεν θέτει θέμα εισαγγελικής εντολής για τον οικονομικό έλεγχο.
Όσο για την απάντηση του κ. Κοντογιάννη, έκανε λόγο για παρατυπία «που αντανακλά τεράστιες πολιτικές ευθύνες ή ύπαρξη παρακράτους». Επίσης ζήτησε από την κυβέρνηση να κωδικοποιήσει όλες τις διατάξεις για τις φορολογικές και λοιπές οικονομικές σχέσεις του κράτους με την Εκκλησία» ώστε να τις μάθουν οι πολίτες.
Ανταπαντώντας ο κ. Ρεγκούζας επισήμανε ότι ο γενικός διευθυντής του υπουργείου εκφράζει το κράτος και ότι η απάντησή του είναι υπεύθυνη. Αναρωτήθηκε, πάντως, γιατί δεν ευαισθητοποιήθηκε κανείς από το 2001, ώστε να κάνει μια τέτοια ερώτηση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- UFO στην Ελλάδα: Η κυβέρνηση Τραμπ δημοσίευσε βίντεο – Στο φως αρχεία του Πενταγώνου
- Εξακόσια άτομα αφέθηκαν στην ηδονή ενός δημόσιου φιλιού – «Μετά την πανδημία έμοιαζε απαγορευμένο»
- Νεκρός άνδρας που έπεσε από μπαλκόνι δευτέρου ορόφου στου Ζωγράφου
- Νεκρός εργάτης σε βιομηχανία στη Χαλκίδα – Καταπλακώθηκε από φορτηγό
- Το κομμουνιστικό Βιετνάμ στρέφεται στους influencer και την ΑΙ για μια νέα εποχή προπαγάνδας
- Στις Ένοπλες Δυνάμεις η έρευνα για το drone που εντοπίστηκε στη Λευκάδα – Τα ερωτήματα της έρευνας
