31

«Μάχη» δίνει στον Έβρο ο κρατικός μηχανισμός, για να περιορίσει τις πλημμύρες από την υπερχείλιση των ποταμών Έβρου και Αρδα, που εξακολουθούν να κατεβάζουν τεράστιους όγκους νερού από τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Την Πέμπτη, ο στρατός προχώρησε σε νέα ανατίναξη αναχώματος με τη χρήση εκρηκτικών υλών, στην περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Λαβάρων.

Στόχος της ενέργειας αυτής ήταν να επαναδιοχετευθούν στον ποταμό Έβρο μέσω παρακείμενου χειμάρρου τα νερά από τις εκτάσεις που υπερκαλύφθηκαν από τα νερά στα Λάβαρα, προκειμένου να αποσοβηθεί ο κίνδυνος της πλημμύρας σε περισσότερα σπίτια.

Για την ελεγχόμενη έκρηξη σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιήθηκαν 120 λίβρες δυναμίτιδας ΤΝΤ, ενώ το ρήγμα που δημιουργήθηκε είχε βάθος 2 μέτρα και πλάτος 3,5 μέτρα. Στην επιχείρηση του στρατού σημαντική ήταν και η συμβολή του παραρτήματος Αλεξανδρούπολης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που μετέφερε στο σημείο τους ειδικούς στρατιωτικούς.

Ήδη τα νερά από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις των Λαβάρων, μέσω του ρήγματος διοχετεύονται στον παρακείμενο χείμαρρο και μέσω αυτού, χύνονται στον ποταμό Έβρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας