Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανατίναξη αναχωμάτων στον Έβρο για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος πλημμύρας στις οικίες

Ανατίναξη αναχωμάτων στον Έβρο για να αποσοβηθεί ο κίνδυνος πλημμύρας στις οικίες

Σε νέα ανατίναξη αναχώματος με τη χρήση εκρηκτικών υλών, στην περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Λαβάρων, προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης ο στρατός στον Έβρο, προκειμένου να επαναδιοχετευθούν τα νερά στον ποταμό Έβρο και να μην πλημμυρίσουν κατοικίες.

31

«Μάχη» δίνει στον Έβρο ο κρατικός μηχανισμός, για να περιορίσει τις πλημμύρες από την υπερχείλιση των ποταμών Έβρου και Αρδα, που εξακολουθούν να κατεβάζουν τεράστιους όγκους νερού από τη Βουλγαρία και την Τουρκία. Την Πέμπτη, ο στρατός προχώρησε σε νέα ανατίναξη αναχώματος με τη χρήση εκρηκτικών υλών, στην περιοχή μεταξύ Μάνδρας και Λαβάρων.

Στόχος της ενέργειας αυτής ήταν να επαναδιοχετευθούν στον ποταμό Έβρο μέσω παρακείμενου χειμάρρου τα νερά από τις εκτάσεις που υπερκαλύφθηκαν από τα νερά στα Λάβαρα, προκειμένου να αποσοβηθεί ο κίνδυνος της πλημμύρας σε περισσότερα σπίτια.

Για την ελεγχόμενη έκρηξη σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιήθηκαν 120 λίβρες δυναμίτιδας ΤΝΤ, ενώ το ρήγμα που δημιουργήθηκε είχε βάθος 2 μέτρα και πλάτος 3,5 μέτρα. Στην επιχείρηση του στρατού σημαντική ήταν και η συμβολή του παραρτήματος Αλεξανδρούπολης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, που μετέφερε στο σημείο τους ειδικούς στρατιωτικούς.

Ήδη τα νερά από τις πλημμυρισμένες εκτάσεις των Λαβάρων, μέσω του ρήγματος διοχετεύονται στον παρακείμενο χείμαρρο και μέσω αυτού, χύνονται στον ποταμό Έβρο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024