
Δεκάδες ένοπλοι πολιτοφύλακες νεκροί σε συγκρούσεις με άνδρες του ΟΗΕ στο Κονγκό
Έως και 60 ένοπλοι πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν από Πακιστανούς στρατιώτες-μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν στο βορειοανατολικό Κονγκό μία εβδομάδα αφότου έπεσαν νεκροί σε ενέδρα εννέα κυανόκρανοι από το Μπαγκλαντές.
51
Έως και 60 ένοπλοι πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν από Πακιστανούς στρατιώτες-μέλη της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων που ξέσπασαν στο βορειοανατολικό Κονγκό μία εβδομάδα αφότου έπεσαν νεκροί σε ενέδρα εννέα κυανόκρανοι από το Μπαγκλαντές.
«Ο αριθμός των νεκρών πολιτοφυλάκων ανέρχεται σε 50, ίσως και 60, ενδέχεται όμως να είναι και περισσότεροι διότι στις συγκρούσεις ενεπλάκησαν ελικόπτερα» δήλωσε την Τετάρτη ανώτατη πηγή της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο Κονγκό.
Οι συγκρούσεις ξέσπασαν συγκεκριμένα στα περίχωρα της πόλης Μπούνια, τη μεγαλύτερη πόλη της ταραγμένης επαρχίας Ιτούρι, όπου έχουν αναπτυχθεί περίπου 4.800 κυανόκρανοι από το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Μαρόκο και το Νεπάλ.
Στην ίδια περιοχή είχαν χάσει προ μίας εβδομάδας τη ζωή τους εννέα κυανόκρανοι από το Μπαγκλαντές, πέφτοντας σε ενέδρα ενόπλων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI
- Κουτσούμπας για τις άρσεις ασυλίας: Από τη μία το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ και από την άλλη ο λαός χωρίς εισόδημα
- Μέριλιν Μονρόε – 24 ώρες πριν τον θάνατό της είχε υπογράψει για την παραλαβή επίπλων
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
- «Νταντάδες της γειτονιάς»: Τη Δευτέρα ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν
- Μενίδι: Συνεχίζεται η δίκη για τον Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Εμείς δεν ρίχναμε πιστολιές»



