
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του ΕΣΥ
Αθήνα: Κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).
Αθήνα: Κατατέθηκε τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την αναδιάρθρωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ).
Με το νέο νόμο ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, θέματα σχετικά με τη διαδικασία επιλογής και τοποθέτησης προϊσταμένων οργανικών μονάδων νοσοκομείων.
Επίσης, τα νοσοκομεία του ΕΣΥ μετατρέπονται σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), με ουσιαστικές αρμοδιότητες αυτοτελούς αντιμετώπισης των αναγκών τους, ενώ υπόκεινται στον έλεγχο και την εποπτεία του διοικητή της αντίστοιχης υγειονομικής περιφέρειας και έχουν δικό τους προϋπολογισμό.
Παράλληλα, δημιουργούνται σε κάθε υγειονομική περιφέρεια της χώρας Διοικήσεις Υγειονομικής Περιφέρειας, οι οποίες αποτελούν ΝΠΔΔ. Ακόμα, αναπροσαρμόζεται το ποσό πάνω από το οποίο απαιτείται η θεώρηση της συνταγής από τα 58,69 ευρώ στα 100 ευρώ.
Τέλος, προβλέπεται η χορήγηση μηνιαίου επιδόματος ειδικής απασχόλησης ύψους 200 ευρώ από 1/1/2005 στο προσωπικό που υπηρετεί στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, καθώς και στους αποσπασμένους, αλλά και στους μετακλητούς υπαλλήλους της.
health.in.gr
- Σε δύο μέτωπα οι εξελίξεις στην καταγγελία της ΚΑΕ Αμαρουσίου κατά Λιόλιου: Αθλητικός Εισαγγελέας και ΕΕΑ για σκιές σε ασυμβίβαστα, διοίκηση ομάδων και διαιτησίες – Τι απαντά ο πρόεδρος της ΕΟΚ
- Αποκάλυψη Σλοτ: «Επιστρέφει στη Λίβερπουλ ο Τσιμίκας»
- Κενά στις εφαρμογές επαλήθευσης ηλικίας – «Χάκαραν» μέσα σε δύο λεπτά την πλατφόρμα της ΕΕ
- Sony World Photography Awards 2026: 430 χιλιάδες συμμετοχές, ιστορικές νίκες – Σπουδαίες εικόνες
- Η «τοξική κυβέρνηση» μιλάει για τοξικότητα, λέει η αντιπολίτευση – «Λαγός του Μητσοτάκη ο Γεωργιάδης»
- Αρναούτογλου: Πότε αλλάζει το σκηνικό του καιρού – Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας


