
Μύγες ίσως μεταδίδουν σε κοτόπουλα τη θανατηφόρο γρίπη των πτηνών
Τόκιο: Ο πλέον επικίνδυνος τύπος του ιού της γρίπης των πτηνών ανακαλύφθηκε σε μύγες, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας.
Τόκιο: Ο πλέον επικίνδυνος τύπος του ιού της γρίπης των πτηνών ανακαλύφθηκε σε μύγες, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Υγείας της Ιαπωνίας.
Ο ιός H5N1 μπορεί να προσβάλλει πολλά διαφορετικά είδη, αν και είναι εντελώς απίθανο να μεταδίδεται στον άνθρωπο από τα έντομα. Αφού στοίχισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων και αφάνισε εκατομμύρια πτηνά σε διάφορες χώρες της Ασίας, ο ιός είχε ήδη διαπιστωθεί ότι μεταδίδεται και σε αιλουροειδή και χοίρους.
Οπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος των ιαπωνικών υγειονομικών υπηρεσιών Χιρόσι Τακιμότο, αν και δεν υπάρχει ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου σε ανθρώπους από τις μύγες, υπάρχει η πιθανότητα οι μύγες να μεταδίδουν τον ιό στα πτηνά, για το λόγο αυτό θα πρέπει να εξολοθρεύονται σε κάθε περίπτωση τυχόν εμφάνισης της νόσου.
Ο Τακιμότο διευκρίνισε ότι οι άνθρωποι μολύνονται μόνον εάν έλθουν σε επαφή με περιβάλλον όπου υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση του συγκεκριμένου ιού της γρίπης των πτηνών και χαρακτήρισε «επιστημονικώς αδύνατο» να μολυνθούν από μύγες.
Ο τύπος H5N1 πτηνών ανιχνεύθηκε σε μύγες που πιάστηκαν τον περασμένο Μάρτιο κοντά σε πτηνοτροφική μονάδα του Κιότο στη δυτική Ιαπωνία, όπου η νόσος είχε εμφανιστεί τον προηγούμενο μήνα.
Η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας και οι υγειονομικοί υπεύθυνοι σε διάφορες χώρες του κόσμου εκφράζουν φόβους ότι ο H5N1 θα μπορούσε να ανασυνδυαστεί με κάποιον ιό της ανθρώπινης γρίπης, με αποτέλεσμα να προκύψουν νέοι τύποι με την ικανότητα να εξαπλώνονται μεταξύ των ανθρώπων.
health.in.gr
- Στους Σίξερς θα συνεχίσει ο ΛεΜπρόν Τζέιμς! – Υπέγραψε για δύο χρόνια (pic)
- Τραγωδία στην Πορτογαλία: Νεκρό κοριτσάκι 18 μηνών – Εμεινε για οκτώ ώρες ξεχασμένο σε σχολικό
- Ο Τραμπ παίζει στο Ιράν «με άδειο ρεζερβουάρ»
- Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε συνάντηση με Τραμπ, ενώ το Ιράν πλήττει αμερικανικές βάσεις στον Περσικό Κόλπο
- «Ουδεμία σχέση έχουμε» – Ο Χρήστος Θηβαίος για την εκδήλωση της Μαρίας Καρυστιανού στη Λάρισα
- Ηράκλειο: 22χρονη εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο να μεταφέρει 19 κιλά κάνναβης
