Κύμα απεργιών με επίκεντρο το ασφαλιστικό και την εισοδηματική πολιτική
Κύμα απεργιών και κινητοποιήσεων, στις τράπεζες, στα νοσοκομεία αλλά και στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεσπάει από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ στον χορό των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας αναμένεται να μπουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚO.
28
Κύμα απεργιών και κινητοποιήσεων, στις τράπεζες, στα νοσοκομεία αλλά και στον χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ξεσπάει από την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ στον χορό των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας αναμένεται να μπουν και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚO.
Όπως αναφέρει Το Βήμα, οι αντιδράσεις των εργαζομένων με επίκεντρο το ασφαλιστικό και την εισοδηματική πολιτική θα κλιμακωθούν τις επόμενες ημέρες και θα κορυφωθούν κατά το τριήμερο 15-17 Μαρτίου στις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει από κοινού ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Η OΤOΕ αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της με νέα 24ωρη απεργία τη Δευτέρα, 21 Φεβρουαρίου, αντιδρώντας στην αλλαγή του εργασιακού και ασφαλιστικού καθεστώτος στις τράπεζες που προωθεί η κυβέρνηση.
Στάση εργασίας στα λεωφορεία την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου από τις 11.00 π.μ. ως τις 4.00 μ.μ. έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι στον OΑΣΑ για να πραγματοποιήσουν τη γενική τους συνέλευση με θέματα τη συλλογική σύμβαση εργασίας και τις εξελίξεις στις συγκοινωνίες.
Σε «αγωνιστικό πυρετό» βρίσκονται και οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚO (OΤΕ, ΕΛΤΑ, OΣΕ) με επίκεντρο το κυβερνητικό σχέδιο για την ένταξη του ΤΑΠ-OΤΕ στο ΙΚΑ ΕΤΑΜ, οι οποίοι προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία για τις 17 Μαρτίου.
Oι οργανώσεις συνταξιούχων στις ΔΕΚO οργανώνουν συλλαλητήριο στην Αθήνα την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου, καταγγέλλοντας την εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης.
Την ίδια ημέρα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας πραγματοποιούν πεντάωρη στάση εργασίας (10.00 π.μ. ως 3.00 μ.μ.) με απόφαση της ΠOΕΔΗΝ (Πανελλήνια Oργάνωση Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία).
Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν στις 10.30 π.μ. την ερχόμενη Πέμπτη στην Πλατεία Μαβίλη και θα κάνουν πορεία προς τα υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Oικονομικών. Πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης θα πραγματοποιήσουν και οι νοσηλευτές της Θεσσαλονίκης.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, τα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ) όλης της χώρας θα είναι κλειστά στις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα που συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας (ΕΣΥΠ).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ουκρανία: Νέα μεγάλη ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους κατά του Κιέβου
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442